Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Τα αλαμπουρνέζικα του φασιστο-μορφώματος


Δυστυχώς οι άλλοι είναι «άφωνοι», διότι θα έπεφτε ακόμα ποιο πολύ γέλιο? Παρεμπιπτόντως έχουμε επίσκεψη στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ αύριο αυτού του καλού παιδιού του ΠΛΕΥΡΗ που θα μιλήσει στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ για το μεταναστευτικό. Έχει να πόση πολύ κράξιμο από τους διαφωνούντες-παροικούντες στα Λιοντάρια, εάν τον πάρουν είδηση.

Άποψη 1η: Γιώργος Καρατζαφέρης

Ο Ν. Χατζηνικολάου διαβάζει την δήλωση του κ. Καρατζαφέρη στα Νέα:

Η ερμαφρόδιτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα προσβάλλει τους μετανάστες αλλά και την εικόνα της χώρας η οποία αρνείται πεισματικά να πάρει θέση σε αυτό το φλέγον θέμα.

Από τη στιγμή που γεννιέται σε έναν τόπο το παιδί πρέπει να παίρνει αυτόματα την υπηκοότητα του συγκεκριμένου κράτους και βεβαίως, εάν θέλει, να παίρνει και της χώρας από την οποία προέρχεται η οικογένειά του.

Γιώργος Καρατζαφέρης: βεβαίως, το ίδιο πράγμα λέω και τώρα, αρκεί να έχει έρθει νομίμως στην χώρα, γιατί η παρανομία με την οποία έρχεται ο πατέρας ακολουθεί όλη τη διαδικασία

Ν. Χατζηνικολάου: τότε λέγατε ότι αρκεί να έχει γεννηθεί εδώ

Γιώργος Καρατζαφέρης: βεβαίως με νόμιμους όμως εγκατεστημένους γονείς. Εδώ το θέμα και η διαφορά μου είναι με τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σαμαρά είναι ότι μιλάμε για τους παράνομους εισελθόντες στην χώρα, και τώρα λέω και τό' πα κι απ' το βήμα της ΚΕΔΚΕ οι νομίμως εισελθόντες στην χώρα έχουνε δικαίωμα αύριο το πρωί να ξεκινήσει μια διαδικασία την οποία θα λύσουμε όπως και τα παιδιά τους.

Άποψη 2η: Άδωνις Γεωργιάδης

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΛΑΟΣ, κ. Άδωνις Γεωργιάδης:

Άλλωστε και ο νόμος Παυλόπουλου στο τέλος της διαδρομής, μετά από 18 χρόνια συγκεκριμένα δίνει Ιθαγένεια. Εμείς λέμε ΟΧΙ και ποτέ, η Ν.Δ. λέει ΝΑΙ υπό αυστηρές προϋποθέσεις, το ΠΑΣΟΚ λέει ΝΑΙ αμέσως. Αυτές είναι οι διαφορές.


Άποψη 3η: Θάνος Πλεύρης

Σε συνέντευξη στον Ελεύθερο Κόσμο ο βουλευτής Α' Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ.

Η πολιτογράφηση, η απόκτηση υπηκοότητας δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα και καμία σύμβαση δεν το απαιτεί. Εμείς πιστεύουμε ότι οι Έλληνες γεννιούνται. Θα μπορούσα να αποδεχτώ ότι κάποιος αλλογενής, φτάνει στο επίπεδο του να θεωρείται Έλληνας, όχι αν έχει απλώς την ελληνική Παιδεία, αλλά αν εν καιρώ πολέμου, έλθει να πολεμήσει για την Ελλάδα. Τότε πραγματικά θα μπορούσα να πω ότι αυτός που έρχεται να πολεμήσει και δίνει το αίμα του για την Ελλάδα, φτάνει, ενώνει το αίμα του με το αίμα των Ελλήνων. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσα να φανταστώ ότι κάποιος μπορεί να γίνει Έλληνας, εάν δεν γεννηθεί Έλληνας.

Άποψη 4η: Κυριάκος Βελόπουλος

Στην εκπομπή "Ανατροπή" στο MEGA o πρώτος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Κυριάκος Βελόπουλος:

Ο Κώδικας Ελληνικής Ιθαγένειας προβλέπει, υπάρχει, έχει προνοήσει ο νομοθέτης, και λέει: δεκαοχτώ χρονών το παιδί όταν γίνει στην Ελλάδα κάνει τα χαρτάκια του και γίνεται Έλληνας. Ο Σχορτσανίτης που παίζει μπάσκετ έγινε Έλληνας γιατί ο μπαμπάς του είναι Έλληνας. Γιατί τα μπερδεύουμε τα πράγματα; Ποιος είπε ότι δεν έχει δικαίωμα να γίνει κάποιος Έλληνας; Στα δεκαοχτώ σου, όχι για να ξέρουμε και τί λέμε, ο Κώδικας Ελληνικής Ιθαγένειας που ψηφίστηκε το 2004, κ. Παναγιωτόπουλε, από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρος: στα 18 σου όταν είσαι ενήλιξ λοιπόν και ψηφίζεις μπορεις να πας να κανεις τα χαρτιά σου και να γίνεις Έλληνας πολίτης, γιατί πρέπει να κάνω ένα πεντάχρονο ένα εξάχρονο χωρίς να τον ρωτήσω εγώ Έλληνα; Αυτό λέω εγώ.

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails