Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Από τα..σκληρά πέφτουν στα… μαλακά οι Ζωνιανοί


Ενώ κατηγορούνται και για… σκληρά ναρκωτικά, μάλλον πέφτουν στα… μαλακά οι Ζωνιανοί.

Ο εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος ανακοίνωσε χθες τις προτάσεις του σε σχέση με την ενοχή ή μη για πλειάδα κακουργηματικών πράξεων, των 41 κατηγορουμένων. Για 50 απόπειρες ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά συρροή και κατά συναυτουργία, κάθονται στο εδώλιο 6 από τους 41 συνολικά κατηγορούμενους. Ο εισαγγελέας της εφετειακής έδρας πρότεινε την ενοχή σε δυο εξ αυτών, για απλή συνέργεια στις απόπειρες ανθρωποκτονίες και μόνο εναντίον των πληρωμάτων τεσσάρων αστυνομικών οχημάτων, δηλαδή κατά 16 αστυνομικών. Επίσης, πρότεινε την αθώωση του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού στις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Παρά ταύτα, πρότεινε την ενοχή 14 ατόμων ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης αξιολογώντας την έκθεση των τηλεφωνικών κλήσεων των κατηγορουμένων Ο εισαγγελέας, ήταν περισσότερο αυστηρός στην πρόταση του για υποθέσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών για τέσσερεις κατηγορούμενους, στους οποίους «χρεώνεται» και το περίπου 1,5 κιλό κοκαΐνης που είχε βρεθεί σε κρύπτη των Ζωνιανών. Ζήτησε τη ενοχή τους για κατοχή ναρκωτικών ουσιών κατά συναυτουργία ως κατ'; επάγγελμα τελέσαντες, για εξακολουθητική πώληση ναρκωτικών τετελεσμένη και σε απόπειρα με σκοπό την εμπορία κατ'; επάγγελμα, κατηγορίες που αν το δικαστήριο δεχτεί επισύρουν ισόβια κάθειρξη.

Για τις ληστείες, τις απόπειρες ληστειών και τις κλοπές ΑΤΜ τραπεζών, 8 περίπου περιπτώσεις, ενοχή πρότεινε ο εισαγγελέας μόνο για δυο κατηγορούμενους από τους 13 συνολικά.

Απαλλακτική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα για όλα τα άτομα που κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Από τα 14 άτομα τα οποία κατηγορούνται ως μέλη ενιαίας εγκληματικής οργάνωσης που έφεραν εξοπλισμό (πυροβόλα όπλα, στολές και κουκούλες) και διέπρατταν εγκληματικές πράξεις για ικανό χρόνο, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των 13: Π.Κ. του Γ., Ε.Κ. του Γ. και Κ.Κ. του Γ. (3 αδέλφια), Π.Ζ., Χ.Κ του Γ , Γ.Δ., Κ.Κ., Χ.Κ. του Σ., Ι.Κ., Ε.Κ., Σ.Κ. και ενός Αλβανού.

Από τους παραπάνω, οι έξι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά συρροή και κατά συναυτουργία που αφορά την αιματηρή επίθεση κατά της ομάδας των 49 αστυνομικών-ειδικών φρουρών και της εισαγγελέως στις 5/11/2007 στην είσοδο του χωριού Ζωνιανά όπου και τραυματίστηκε βαρύτατα ο Στάθης Λαζαρίδης και ελαφρύτερα ο Χρήστος Τσανακτσίδης και ο Θόδωρος Γώγος.

Ενοχή πρότεινε ο εισαγγελέας μόνο για τους δυο για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία που αφορά μόνο τα πληρώματα τριών αστυνομικών οχημάτων.

Ειδικότερα, πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο Κ.Κ. του Γ. ως απλός συνεργός κατά συρροή στις απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά των επιβαινόντων στο ΕΑ όχημα, δηλαδή κατά των: Χρήστου Τσανακτσίδη, Θόδωρου Γώγου, Κ. Νικολαντωνάκη, Κ. Ζουβελέκη και Γ. Σπετσωτάκη.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί επίσης ένοχος ο Χ.Κ. του Γ. ως απλός συνεργός κατά συρροή σε απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά επιβαινόντων στα οχήματα ΕΑ 24249, ΕΑ 21937 και ΕΑ 206 που επέβαιναν οι: Χρ. Παπαδάκης, Αθ. Μίχος, Νικ. Γουμενάκης, Ι. Πανταγιάς, Στάθης Λαζαρίδης, Βασ. Αθανασιάδης, Γ. Σώμης, Κ. Καλαϊτζάκης, Στ. Παλιεράκης, Εμ. Πολυτάνος και Μιχ. Μπικάκης.

Για την κατηγορία της αντίστασης από κοινού, που αφορά την παραπάνω υπόθεση, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων και ειδικότερα του Κ.Κ. ως απλού συνεργού και του Χ.Κ. ως αυτουργού.

Ένοχος επίσης για παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία προκειμένου να τελέσει το έγκλημα της αντίστασης, πρότεινε ο εισαγγελέας να κηρυχτεί ο Χ.Κ. του Γ., ενώ για τον κατηγορούμενο Κ.Κ. του Γ. πρότεινε την αθώωση από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Από τους 13 κατηγορούμενους ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες, κλοπές και κλοπές αυτοκινήτων, ο εισαγγελέας πρότεινε ενοχή για τους έξι και ειδικότερα για τους: Π.Ζ. και Θ.Ζ.(αδέλφια), Π.Κ. του Γ., Γ.Μ., Ε.Κ. του Γ. και Ε.Κ. του Ι. Για τρείς η πρόταση ήταν απαλλακτική ενώ για έναν, τον Ι.Κ., σύμφωνα με τον εισαγγελέα δεν προκύπτει συμμετοχή του στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ωστόσο δεν πρότεινε την αθώωση του καθώς τον θεωρεί ένοχο για την ενιαία εγκληματική οργάνωση. Όλη η πρόταση του εισαγγελέα εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails