Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Είκοσι εκατομμύρια δολάρια «βούτηξε» ο Τόνι Μπλερ για το ΙΡΑΚ


Είκοσι εκατομμύρια δολάρια «κέρδισε» τα τελευταία δύο χρόνια ο Τόνι Μπλερ από τη συνεργασία του με την πολυεθνική επιχείρηση πετρελαίου UI Energy Corporation που εκμεταλλεύεται κοιτάσματα του Ιράκ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας κατάφερε να κρατήσει κρυφή τη συμφωνία του με την εταιρεία, πείθοντας μάλιστα την επιτροπή που ελέγχει τις οικονομικές δραστηριότητες των πρώην πολιτικών προσώπων της χώρας να μη φέρει στο φως της δημοσιότητας το θέμα, δεδομένου ότι ήταν «από εμπορικής άποψης ευαίσθητο». Ωστόσο, την Πέμπτη η εν λόγω επιτροπή αποφάσισε να παραβλέψει τις αντιρρήσεις του και να προβεί στις απαραίτητες αποκαλύψεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που βγήκαν στην επιφάνεια, ο Τόνι Μπλερ, από τον Ιούνιο του 2007 που ολοκλήρωσε τη θητεία του ως πρωθυπουργός της Βρετανίας έως σήμερα, έχει κερδίσει: 9 εκατομμύρια δολάρια από ομιλίες, 6 εκατομμύρια ως σύμβουλος τραπεζών και κυβερνήσεων άλλων χωρών, 4,6 εκατομμύρια για την επικείμενη έκδοση βιβλίου με τα απομνημονεύματά του και 500.000 από τη σύνταξη και από άλλες οικονομικές αποδοχές που δικαιούται ως πρώην πρωθυπουργός.

Ωστόσο, το ακριβές ύψος του εισοδήματός του παραμένει άγνωστο, λόγω του ότι ο ίδιος έχει κατασκευάσει ένα περίπλοκο δίκτυο εταιρειών και συνεργασιών που του δίνει τη δυνατότητα να αποφεύγει τη δημοσιοποίηση οικονομικών στοιχείων.

Στην Αγγλία όλο και κάτι αποκαλύπτεται πότε-πότε. Εδω είναι όλα τα στόματα κλειστά. Εάν έβγαιναν στην φόρα τα δισεκατομμύρια που έχουν φάει οι πολιτικοί μας όλα τα χρόνια, θα έπεφτε..η ακρόπολη. Έχουν φιλήσει τα χέρια τους στο χρήμα. Ασφαλώς υπάρχουν και μερικά κορόιδα που δεν …πρόλαβαν, αλλά οι πολλοί….. φάγανε, φάγανε, φάγανε, μέχρι σκασμού, και τώρα ζητούν να ξαναγεμίσουμε το σακούλι, για τους… απογόνους τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails