Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA) αναφέρει σήμερα σε έκθεσή της ότι το 75,8% των νεκρών πουλερικών που βγαίνουν από τα ευρωπαϊκά σφαγεία είναι μολυσμένα με καμπυλοβακτηρίδια, ενώ το 15,7% είναι μολυσμένα και με σαλμονέλλες. Η σαλμονέλωση και η καμπυλοβακτηρίωση είναι «οι δύο πιο συχνές ανθρώπινες ασθένειες που προκαλούνται από κατανάλωση τροφίμων», αναφέρει η EFSA στην έκθεσή της που έγινε έπειτα από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι αριθμοί αυτοί είναι το αποτέλεσμα μίας σειράς αναλύσεων που έγιναν το 2008 σε κοτόπουλα που βγήκαν από 561 σφαγεία σε 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Ελβετίας και της Νορβηγίας. Σε ό,τι αφορά τις σαλμονέλλες ο βαθμός μόλυνσης «διαφέρει αρκετά ανάμεσα στις χώρες μέλη της ΕΕ και κυμαίνεται από 0% ως 26,6%», με ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά (85,6%) στην Ουγγαρία, διευκρινίζει η EFSA. Η EFSA υπενθυμίζει ότι οι κίνδυνοι μόλυνσης των ανθρώπων από το κρέας των μολυσμένων πουλερικών μειώνονται με «το καλό ψήσιμο».
Η ανακοίνωση της Google: Τα 3 emails που οι χρήστες Gmail θα πρέπει να
διαγράψουν άμεσα
-
Οι διαδικτυακοί εγκληματίες προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να
προσελκύσουν την προσοχή των υποψήφιων θυμάτων τους προκειμένου να
αποκομίσουν οικονομικό ...
Πριν από 15 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου