Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Καμπάνα 100.000 ευρώ για ανασφάλιστους στην ΚΣΟΣ


Σε χθεσινό έλεγχο βρέθηκαν 250 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι -οι μισοί αλλοδαποί- στο συσκευαστήριο
Eφοδο στο νέο συσκευαστήριο της ΚΣΟΣ στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου έκανε χθες το ΙΚΑ για να διαπιστώσει μια σειρά από παρατυπίες...! Περίπου 250 εργάτες- με τους μισούς να είναι αλλοδαποί, κυρίως από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία- δούλευαν χωρίς ασφάλεια. Το πρόστιμο που αναμένεται να επιβληθεί στην Κοινοπραξία ξεπερνά τις 100.000ευρώ! «Δεν πρόκειται να το πληρώσουμε», δηλώνει κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΚΣΟΣ, κ. Μανώλης Γαβαλάς. Το κλιμάκιο του ΙΚΑ έκανε «ντου» στο συσκευαστήριο χθες το πρωί ….

ενώ ήλεγχε το χώρο ως αργά το απόγευμα. Όσοι από τους εργάτες ήταν ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα, όμως, πολλοί δεν έχουν καμία ασφάλεια, όπως διαπιστώθηκε. Παρόλο που εργάζονται στο συσκευαστήριο από τις 7 Αυγούστου, μέχρι χθες εργάζονταν ανασφάλιστοι.
«Δεν πληρώνουμε»

«Το ΙΚΑ ήρθε στο συσκευαστήριο, έκανε έλεγχο στις εργάτριες, έκανε τις παρατηρήσεις του και σίγουρα θα μας στείλουν στο δικαστήριο… Βρήκε κάποιους ξένους που δεν ξέρω αν ήταν ή όχι ασφαλισμένοι και βρήκε αφορμή να δημιουργήσει μια αναστάτωση στο συσκευαστήριο αλλά εντάξει…», ανέφερε ο κ. Γαβαλάς. «Τους έστειλαν, λέει, ρουφιάνοι, πήραν τηλέφωνο για να κάνουν έλεγχο», λέει χαρακτηριστικά! Ο κ. Γαβαλάς δηλώνει ότι δε θα πληρωθεί το πρόστιμο που θα επιβληθεί στην ΚΣΟΣ, «Δεν πρόκειται να το πληρώσουμε γιατί αν υπήρχαν παραλείψεις θα τις τακτοποιήσουμε. Μέσα σε 500 γυναίκες, κάποιες έλεγαν ότι είχαν ασφάλεια του ΟΓΑ ενώ δεν είχαν, στην πρώτη βδομάδα μέχρι να τακτοποιηθούμε δεν μπορούσαμε να το ελέγξουμε. Δηλαδή, δεν κάναμε συνειδητά παρανομία», αναφέρει. Τονίζει, ακόμα, πως δεδομένης της κρίσης που περνά ο αγροτικός κόσμος, είναι δύσκολο να διευθετηθούν ορισμένα ζητήματα, «μιλάμε για ένα χάος και μια αναστάτωση με τα προβλήματα που έχουν οι παραγωγοί, τα αμπέλια τους… να εξετάζομε αν έχουν ΟΓΑ; Εδώ τα χωριά καίγονται… να ξανοίγουμε αν οι εργάτριες έχουν ΟΓΑ;», λέει χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται πως το σύγχρονο συσκευαστήριο της ΚΣΟΣ είναι 400 μέχρι και 500 θέσεων και ο στεγασμένος χώρος του μαζί με τους σύγχρονους ψυκτικούς θαλάμους φθάνει τα 3.800 τ.μ. Η νέα μονάδα είναι πιστοποιημένη, βάσει των νεότερων προτύπων διασφάλισης ποιότητας που ζητά η διεθνής αγορά. Το κόστος της μονάδας ανήλθε σε 1,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 εκατ. ευρώ με επιδότηση μέσω κοινοτικού προγράμματος και το υπόλοιπο ποσό με δανεισμό από την Τράπεζα Πειραιώς. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails