Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Συνεχίζεται το "έργο" των εμπρηστών


Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του καταστροφικού έργου των εμπρηστών έχει ως εξής. Έχουν καεί 140.000 στρέμματα, και κάηκαν η καίγονται σπίτια στην Ροδόπολη, Αγ. Στέφανο, δροσιά ,Παλ, Πεντέλη, Παλλήνη, Ανθούσα, Βαρνάβα, κάτω Σούλι. Σεσι. Γραμματικό, Καλεντζι. Παντειος πολιτεία λείριο ίδρυμα( καλιτεχνούπολη),κινδυνεύει η μονή Αγ.εφραιμ Ν. Μάκρη, ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ 1200 πρόβατα στο καλεντζι, Κινδυνεύει η Δροσιά, Κινδυνεύουν στο τετράγωνο Μαραθώνας ,Ραπεντώσα, Σχοινιάς, Ν. Μάκρη….
Χάρτης με άμεση ενημέρωση για τα μέτωπα της φωτιάς εδώ.

Η κατάσταση στον Άγ. Στέφανο, τον Διόνυσο, τη Δροσιά τη Σταμάτα και την Π. Πεντέλη είναι απελπιστική τις τελευταίες ώρες. Καίγονται δεκάδες σπίτια μέσα στον οικιστικό ιστό και τα δάση της περιοχής, όσα δεν είχαν ήδη καεί. Μετά το μεσημέρι οι περισσότερες εστίες εξακολουθούσαν να καίνε με περιορισμένη δύναμη, ωστόσο οι συνεχείς αναζωπυρώσεις προκαλούν επαναλαμβανόμενα προβλήματα. Πρόσκαιρα, ο κύριος όγκος των προσπαθειών επίγειων και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης μετατοπίστηκε στις πυρκαγιές στο Μαραθώνα πρός Σχινιά, στο Άνω Σούλι και την Πάντειο Πολιτεία, στη λεωφόρο Μαραθώνος στην περιοχή του αρχαιολογικού Μουσείου, στην Παλαιά Πεντέλη -κυρίως στην κατεύθυνση του οικισμού στο Νταού Πεντέλης-, όπου η μάχη δόθηκε για να αναχαιτιστεί το μέτωπο το οποίο κατευθυνόταν πρός Νέο Βουτζά και Καλιτεχνούπολη. Σημαντική ήταν και η αναζωπύρωση στο Πικέρμι, το Ντράφι όπου κάηκαν μεζονέτες, την Ανθούπολη και το Πανόραμα Παλλήνης.
Πλησιάζει σπίτια η φωτιά στον Διόνυσο

Ώρα 18:36

Πλησιάζουν το Πόρτο Γερμενό οι φλόγες

Ώρα 18:34

Από την τροχαία ανακοινώθηκε ότι αίρονται οι εκτροπές οχημάτων σε πέντε σημεία. Ειδικότερα, στη συμβολή της Λ. Μαραθώνος και Ανθούσης, της Λ. Διονύσου και Αμαρυλίδος (Διόνυσος), της Λ. Μαραθώνος και Νταού (Πεντέλη), της Λ. Μαραθώνος με την οδό Αδαμοπούλου (Πεντέλη) και της οδού Σπετσών και Ελαιώνων (Παλλήνη). Αντίθετα, ισχύουν νέες εκτροπές, στη συμβολή της Λ. Μαραθώνος και Έντισον στο Μαραθώνα, στη συμβολή των οδών Σταμάτας και Ροδοπόλεως, στη συμβολή της Λ. Διονύσου και Αμαδρυάδων, καθώς επίσης, και στη συμβολή των οδών Λ. Αιαντείου και Χωμάτινη οδό, στο ύψος της 1ης στάσης Αιαντείου, από τις 16:15
Ώρα 18:13

Στο Καλέντζι, το Βαρνάβα και την Παλλήνη εκδηλώνονται αυτή την ώρα τα ισχυρότερα μέτωπα στην βορειοανατολική Αττική

Ώρα 18:05

Έντονος καπνός στο μέτωπο της Ανθούσας. Φόβοι για αναζωπύρωση.

Ώρα 18:02

Αναζωπυρώνεται η φωτιά στον Διόνυσο. Έκκληση του αντιδημάρχου να αρχίσουν να πετάνε και πάλι αεροπλάνα στην περιοχή.
Ώρα 17:25

Δύο ακόμη σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες στη Ροδόπολη

Ώρα 17:22

Τις αυλές των πρώτων σπιτιών πλησιάζει η φωτιά στο Καλέτζι


Ώρα 22:37

Αναζωπυρώσεις στον οικισμό Ανατολή στην Καλλιτεχνούπολη, στον Άγιο Στέφανο και στο Νταού Πεντέλης.
Ώρα 21:50

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στο Μαραθώνα. Σπίτια παραδίδονται στις φλόγες.

Ώρα 21:42

Μικρές εστίες φωτιές συνεχίζουν να σιγοκαίνε στην Πεντέλη, όπου πολλά σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό και νερό.
Ώρα 21:12

Ζωντανός ο εφιάλτης των αναζωπυρώσεων στον Άγιο Στέφανο, ωστόσο η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ώρες καθώς οι άνεμοι έχουν κοπάσει.

Ώρα 21:01

Εκκενώνεται αυτή την ώρα ο οικισμός Αύρα στον Μαραθώνα

Ώρα 20:16

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά στον Μαραθώνα. Ο δήμαρχος έδωσε εντολή να να εκκενωθεί οικισμός καθώς οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά.

Ώρα 20:05

Για μια ακόμη φορά σήμερα οι φλόγες απειλούν τον Διόνυσο

Ώρα 19:47

"Στα σπίτια έχουν φτάσει οι φλόγες στην Πάντειο Πολιτεία, ενώ σε λίγη ώρα φτάνουν και στην πόλη του Μαραθώνα", σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας αφησουμε τα παραμυθια περι εμπρηστων.εμπρηστες ημαστε ολοι.για ενα λογο. συμφεροντα.ατομικα και συλογικα.ειμαστε βλακες αυτοκαταστρεφομαστε,ζουμε σε μια αυταπατη,ελενχου και διαχειρισης της φυσης.καληνυχτα.

Related Posts with Thumbnails