Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Στο σκοτάδι για 17 ώρες το ΗΡΑΚΛΕΙΟ λόγω…… της υγρασίας


Στο σκοτάδι βυθίστηκαν από χθες έως σήμερα πολλές περιοχές του Ηρακλείου, λογω της ανευθυνότητας με την όποια αντιμετωπίζουν την συντήρηση του δικτύου της ΔΕΗ οι ιθύνοντες. Οι διαδοχικές εκρήξεις που σημειώνονταν σε πυλώνες και στύλους της ΔΕΗ κινητοποίησαν Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνεργεία της Επιχείρησης. Πυλώνες της ΔΕΗ δεν καθαρίστηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ήταν γεμάτοι σκόνη, έτσι δημιούργησαν το πρόβλημα της συσκότισης που ταλαιπώρησε μια μεγάλη μερίδα των κατοίκων της πόλης. Σε συνδυασμό με την υγρασία που επικρατούσε στη διάρκεια της νύχτας, το πρόβλημα γιγαντώθηκε με αποτέλεσμα να διακοπεί η τροφοδότηση με ρεύμα από το απόγευμα ως σήμερα. Όπως αναφέρθηκε από υπαλλήλους της ΔΕΗ, πυλώνες και στύλοι που είχαν σκόνη εκρήγνυνται. Από τη ΔΕΗ αναφέρεται ότι ……
ήταν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε εξέλιξη η διαδικασία αντιμετώπισης του προβλήματος. Οι περιοχές που αντιμετώπιζαν το μεγαλύτερο ως χθες πρόβλημα και υπέστησαν και την μεγαλύτερη επαγγελματικά ζημιά, ήταν η Αλικαρνασσός όπου είχε βυθιστεί στο σκοτάδι. Η Αγία Πελαγία, του Κοκκίνη το Χάνι, ο Καρτερός, σημεία της Εθνικής οδού και αλλού. Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με την χρησιμοποίηση του ηλεκτροπαραγωγικού ζεύγους, ενώ έσβησαν τα περιφερειακά φώτα για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας. Αποτέλεσμα εκατοντάδες τουρίστες που επρόκειτο να ταξιδέψουν, να βρίσκονται στο σκοτάδι στους εξωτερικούς χώρους του αεροδρομίου οι οποίοι φωτίζονταν μόνο από τα φώτα των τουριστικών λεωφορείων!
Στην υπόθεση παρενέβη απόψε ο εισαγγελέας ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ,ο οποίος διέταξε επείγουσα προκαταρτική εξέταση για απόδοση τυχόν ευθυνών στους κυρίους της ΔΕΗ, που μόνο να εισπράττουν ξέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails