Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Συντριβή πυροσβεστικού αεροσκάφους στην Κεφαλονιά.


Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα PZL είχαν απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, για να κατασβήσουν φωτιά κοντά στο χωριό Κατσέλι, στο Αργοστόλι. Το ένα εκ των δύο αεροσκαφών με... χειριστή τον 55χρονο πιλότο, απόστρατο σμήναρχο της Π.Α. και πατέρα δύο παιδιών, κατέπεσε και συνετρίβη σε δρόμο της περιοχής Κατελειός, λίγα μόλις μέτρα από ξενοδοχείο της περιοχής, Νεκρός είναι ο 55χρονος σμήναρχος Στέργιος Κωτούλας, χειριστής του αεροσκάφους, που συμμετείχε σε κατάσβεση φωτιάς στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας προσέκρουσε σε καλώδια της ….
ΔΕΗ το αριστερό πτερύγιο του πυροσβεστικού αεροσκάφους . Αυτόπτες μάρτυρες είχαν αναφέρει ότι λίγο πριν από την πτώση του αεροσκάφους είδαν λάμψη.
Σημειώνεται ότι τα αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ είναι τα τελευταία χρόνια σε μεγάλο βαθμό παροπλισμένα, επιχειρώντας μόνο σε περιορισμένες εστίες φωτιάς, και μόνο πάνω από στεριά, Τα έχουμε από την δεκαετία του 80 και έχουν κάνει χιλιάδες ώρες πτήσης.
Στο νεκροταφείο του Γέρακα στις 5 το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του άτυχου πιλότου που σκοτώθηκε, όταν το πυροσβεστικό αεροσκάφος του, τύπου PZL, κατέπεσε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, 2 μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails