Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Για αυτούς "δουλεύει" ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ


Διευρύνουν οι ιδιωτικοί όμιλοι υγείας το φάσμα των προσφερόμενων ιατρικών υπηρεσιών και διεισδύουν σε νέες αγορές προκειμένου να εκμεταλλευτούν την ανάπτυξη της ιδιωτικής υγείας, η οποία εκτιμάται ότι φέτος τρέχει με ρυθμό 15%, παρά την οικονομική κρίση. Στην επενδυτική ατζέντα του ομίλου Εuromedica βρίσκονται σε υψηλή θέση νέοι τομείς, όπως είναι ο χώρος της αποθεραπείας- αποκατάστασης, η νευροψυχιατρική, τα κέντρα θεραπείας Αlzheimer και Dementia, τα γηροκομεία και τα ογκολογικά θεραπευτικά κέντρα. Το Ιατρικό Αθηνών στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης, μια αγορά που εκτιμάται σε 350 εκατ. ευρώ ετησίως και έχει μέσο ρυθμό ανάπτυξης 8,4% την τελευταία δεκαετία. Στόχος του Ομίλου είναι, τα έσοδά του από την πρωτοβάθμια περίθαλψη να ανέλθουν στο 20%-25% των συνολικών εσόδων του, από 16% που είναι σήμερα Περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής του θέσης στη αγορά των μαιευτηρίων, αλλά και διεύρυνση της παρουσίας του στην αγορά των γενικών κλινικών, επιδιώκει ο όμιλος Ιασώ, που αναμένεται να θέσει σε λειτουργία νέα κλινική στα νότια προάστια Στον χώρο των διαγνωστικών κέντρων επικεντρώνει την επενδυτική του ατζέντα ο όμιλος Υγεία. Μάλιστα, ο όμιλος βρίσκεται σε στάδιο διερεύνησης νέων εξαγορών διαγνωστικών κέντρων στην Αττική μετά την απόκτηση του 70% της Βio Check έναντι τιμήματος 1,05 εκατ. ευρώ και την απόκτηση του 80% της Μαγνητικής Υγείας έναντι τιμήματος 1,68 εκατ. ευρώ, την οποία και…..
Διευρύνουν οι ιδιωτικοί όμιλοι υγείας το φάσμα των προσφερόμενων ιατρικών υπηρεσιών και διεισδύουν σε νέες αγορές προκειμένου να εκμεταλλευτούν την ανάπτυξη της ιδιωτικής υγείας, η οποία εκτιμάται ότι φέτος τρέχει με ρυθμό 15%, παρά την οικονομική κρίση.
Πρόκειται για εξέλιξη που απορρέει σε μεγάλο βαθμό από τη γενικότερη τάση αύξησης των δαπανών ιδιωτικής υγείας στη χώρα, οι οποίες παρουσιάζουν εκρηκτική ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία. Στην Ελλάδα, η ιδιωτική δαπάνη υγείας αντιστοιχεί γύρω στο 60% των συνολικών δαπανών υγείας, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος βρίσκεται γύρω στο 27%. Το μέγεθος της συνολικής αγοράς ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας πλησιάζει πλέον τα 2 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των τελευταίων δέκα ετών- σύμφωνα με μελέτη της ΙCΑΡδιαμορφώθηκε σε 13,5%.

Στην επενδυτική ατζέντα του ομίλου Εuromedica βρίσκονται σε υψηλή θέση νέοι τομείς, όπως είναι ο χώρος της αποθεραπείας- αποκατάστασης, η νευροψυχιατρική, τα κέντρα θεραπείας Αlzheimer και Dementia, τα γηροκομεία και τα ογκολογικά θεραπευτικά κέντρα. Πρόσφατα, μάλιστα, η Εuromedica απέκτησε τον πλήρη έλεγχο των εταιρειών Αρωγή και Αποκατάσταση, οι οποίες διατηρούν κέντρα αποκατάστασης κλειστής και ανοιχτής νοσηλείας στη Λάρισα. Εκτός από τα δύο αυτά κέντρα αποκατάστασης, ο όμιλος έχει ακόμη ένα στην ίδια περιοχή, ενώ έχει δρομολογήσει άλλα έξι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καβάλα, Καρδίτσα και Κοζάνη. Μάλιστα, το νέο κέντρο αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη, το οποίο εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει εντός του 2010, αναμένεται να απορροφήσει 28 εκατ. ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη έχει δρομολογηθεί και η δημιουργία και λειτουργία ογκολογικής κλινικής (επένδυσης 75 εκατ. ευρώ). Παράλληλα, η Εuromedica ενισχύει τη θέση της στον τομέα της νευρολογικής ψυχιατρικής (συμμετέχει ήδη σε μονάδες στην Καρδίτσα και τη Θεσσαλονίκη) με νέα ψυχιατρική κλινική στην Πάτρα, που αναμένεται να απορροφήσει γύρω στα 13 εκατ. ευρώ.

Το βάρος στην πρωτοβάθμια περίθαλψη

. Παράλληλα, ο Όμιλος διατηρεί τον στόχο της εισόδου στον μαιευτικό- γυναικολογικό κλάδο, παρά το ναυάγιο της σχετικής συμφωνίας του με το «Ερρίκος Ντυνάν» για τη λειτουργία μαιευτικής κλινικής εντός του δευτέρου. Σύμφωνα, πάντως, με το Ιατρικό Αθηνών, η δημιουργία μαιευτικής γυναικολογικής κλινικής εντός της Αττικής «παραμένει αμετάκλητος στόχος», παρά το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής των μαιευτικών κλινικών στη συνολική πίτα της ιδιωτικής υγείας. Ο ετήσιος τζίρος των ιδιωτικών μαιευτικών κλινικών ανέρχεται γύρω στα 250 εκατ. ετησίως, εμφανίζοντας πάντως μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 9,5% τα τελευταία δέκα χρόνια.


Νέα κλινική στα νότια προάστια

Περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής του θέσης στη αγορά των μαιευτηρίων, αλλά και διεύρυνση της παρουσίας του στην αγορά των γενικών κλινικών, επιδιώκει ο όμιλος Ιασώ, που αναμένεται να θέσει σε λειτουργία νέα κλινική στα νότια προάστια σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογράψει με την κατασκευάστρια εταιρεία Ιntrakat, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, εφόσον ληφθούν οι αναγκαίες άδειες. Σύμφωνα με την εταιρεία, η κάλυψη πλήρους φάσματος υπηρεσιών υγείας σε στραγητικά σημεία της Ελλάδας βρίσκεται στο στόχαστρο του Ιασώ, ο οποίος σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 130 εκατ. ευρώ στην επόμενη τριετία.


Επενδύει στα διαγνωστικά κέντρα

Στον χώρο των διαγνωστικών κέντρων επικεντρώνει την επενδυτική του ατζέντα ο όμιλος Υγεία. Μάλιστα, ο όμιλος βρίσκεται σε στάδιο διερεύνησης νέων εξαγορών διαγνωστικών κέντρων στην Αττική μετά την απόκτηση του 70% της Βio Check έναντι τιμήματος 1,05 εκατ. ευρώ και την απόκτηση του 80% της Μαγνητικής Υγείας έναντι τιμήματος 1,68 εκατ. ευρώ, την οποία και απορροφά. Ο ετήσιος τζίρος των διαγνωστικών κέντρων εκτιμάται σε περίπου 350 εκατ. ευρώ, ενώ ο μέσος ρυθμός ανάπτυξής του την τελευταία δεκαετία διαμορφώθηκε στο 8,4%. Παράλληλα, μέσω της θυγατρικής του Μητέρα, ο όμιλος Υγεία αύξησε τη συνολική του συμμετοχή στο «Λητώ». Το «Μητέρα» αύξησε τη συμμετοχή του στο έτερο μαιευτήριο του Ομίλου έναντι 11 εκατ. ευρώ.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails