Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Υπάρχουν «ασύμμετρες απειλές» για την χώρα;


Ο Καλεντερίδης αποκάλυψε ότι στο παρελθόν το τουρκικό παρακράτος ασκούσε «πολιτική» βάζοντας φωτιές στην Ελλάδα: Ο Γιασάρ Οζ ήταν μέλος τουρκικής παρακρατικής οργάνωσης που ήταν συνάμα συμμορία της μαφίας. Στο εσωτερικό της Τουρκίας έκαναν δολοφονίες και χτυπήματα σε κουρδικούς στόχους. Κάποια στιγμή συνελήφθη με δέκα κιλά ηρωίνης. Tο 1997. Όταν τον έπιασαν οι αρχές ασφαλείας και τον οδηγούσαν στη φυλακή, βρίσκονταν αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί εκεί με τις κάμερές τους. Παρ’ όλο που του είχαν κλείσει το στόμα για να μη μιλήσει, εκείνος πρόλαβε και φώναξε: “Όταν έβαζα φωτιές στην Ελλάδα ήμουν καλός και τώρα με κλείνετε φυλακή;”. Σε πυρκαγιά στην Ικαρία είχαμε δεκατρείς νεκρούς και αυτό το ενδεχόμενο των εμπρησμών από τους Τούρκους παρακρατικούς έπρεπε οπωσδήποτε να εξεταστεί. Επίσης, η εφημερίδα “Turkiye”, το 1995, είχε μια τεράστια φωτογραφία από την πυρκαγιά στην Πεντέλη και έγραφε …..
“Είδατε τι πάθατε;” Στην ουσία μας έστελναν μήνυμα ότι μας έκαψαν αυτοί». Ασύμμετρες απειλές; Το 2007, όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη οι φωτιές στην Πελοπόννησο και την Εύβοια, κάποιοι προσπάθησαν να κάψουν τον Υμηττό. Παράλληλα γίνονταν και παραπλανητικά τηλεφωνήματα στην Πυροσβεστική, με αναφορές για ανύπαρκτες πυρκαγιές, ώστε να την υποχρεώσουν να διασπείρει τις δυνάμεις της. Αυτό το γεγονός είναι χειροπιαστό. Τα τηλεφωνήματα στην Πυροσβεστική καταγράφονται και από τη στιγμή που η ανάκριση δεν κατάφερε να εντοπίσει από πού προέρχονταν. Mμιλάμε για ένα κέντρο που είχε την τεχνογνωσία να κάνει μυστική δράση και να μην αφήνει ίχνη. Συνεπώς, υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο – τουλάχιστον σε αυτή την υπόθεση.
Άλλη παράξενη είδηση: Νεκροί είναι οι δύο επιβαίνοντες Ισραηλινοί πράκτορες της MOSSAD, του μονοκινητήριου αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε σε χαράδρα στον Αίνο της Κεφαλονιάς. Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης από ελικόπτερο Super Puma, ενώ στην περιοχή βρίσκεται δύναμη της ΕΜΑΚ. Το μονοκινητήριο που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κω και είχε προορισμό την Κέρκυρα, χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 το βράδυ της Τρίτης, 25 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.
Η αποστολή τους άγνωστη..Μήπως ήταν…..;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails