Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Οι μακακιες του " ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥ " της ΡΑΦΗΝΑΣ


Ο κ. Κ. Καραμανλής στη συνάντησή του με τους Έλληνες και ξένους πιλότους πυροσβεστικών αεροσκαφών, στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, απηύθυνε χαιρετισμό:
«Είμαι βέβαιος ότι εκφράζω τα αισθήματα όλων των Ελλήνων, απευθύνοντάς σας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την προσφορά σας στον τόπο και την ελληνική κοινωνία.
Για όσα κάνετε για την προστασία των δασών μας, του φυσικού μας περιβάλλοντος, για την προστασία των περιουσιών των πολιτών και, κυρίως, της ανθρώπινης ζωής.
Και, βεβαίως, μαζί με σας, θέλω να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους εθελοντές, τους ενεργούς πολίτες, που δίνουν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα.

Για μια ακόμη φορά, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σας εμπιστευόμαστε. Είμαστε δίπλα σας, διασφαλίζοντας σε όλους σας ότι χρειάζεστε για να ανταποκρίνεστε στην, πράγματι, ιδιαίτερα απαιτητική αποστολή σας……
Για πάρε την απάντηση σου στον μο(υ)νόλογο που έριξες στους ταλαιπωρημένους πιλότους….


Δεν τους έφτανε η κούραση τους από την υπέρ-προσπάθεια που κατέβαλαν, τους κατέβασαν άρον-άρον τα τσιράκια σου κάτω, την ώρα που καιγόταν η Αττική για να κάνεις δημοσιές σχέσεις. Είσαι ρε παιδί μου για τα μπάζα. Όσο για τις διασφαλίσεις για ότι χρειάζονται; Το παρακάτω άρθρο τα λέει ΟΛΑ.

Με μόλις 300 εκατομμύρια ευρώ προσπάθησαν να θωρακίσουν τη χώρα απέναντι στις πυρκαγιές οι κυβερνήσεις την τελευταία δεκαετία. Ξόδευαν, όμως, 96,9 δισεκατομμύρια ευρώ σε όπλα, άρματα, αεροπλάνα, πλοία και κάθε είδους οπλικό σύστημα. Χθες, όπως έχουμε παρακολουθήσει και άλλες φορές, ένα από τα πυροσβεστικά μας αεροσκάφη χάλασε την ώρα της υδροληψίας. Σημαντική απώλεια, όπως έλεγαν οι αρμόδιοι της αεροπορίας, διότι όταν έχεις μόνον 21 αεροσκάφη ακόμη και το ένα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Από το 1974 μέχρι και σήμερα έχουν γίνει μόνο τέσσερις προμήθειες πυροσβεστικών αεροσκαφών. Είκοσι τέσσερα συνολικά αεροσκάφη αγοράστηκαν έναντι περισσοτέρων των 1.500 αρμάτων, 500 και πλέον μαχητικών αεροσκαφών, αντιστοίχου αριθμού ελικοπτέρων, δεκάδων πλοίων, εκατοντάδων χιλιάδων όπλων και πυρομαχικών, για να μην αναφερθούμε και στα πολιτικά οχήματα για τη μεταφορά των ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών και φυσικά της πολιτικής ηγεσίας.
Η πρώτη προμήθεια πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου CL-215 έγινε στο διάστημα του 1974-1979 και ήταν 6 αεροσκάφη. Περίπου δέκα χρόνια μετά, το διάστημα 1986-1990, ακολούθησε η προμήθεια άλλων τεσσάρων του ίδιου τύπου και το 1997 η προμήθεια από τη Γιουγκοσλαβία τεσσάρων μεταχειρισμένων. Το κόστος των 14 αεροσκαφών δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί με σημερινές τιμές, καθώς ο τύπος αυτός του αεροσκάφους δεν υπάρχει πλέον. Αν όμως το υπολογίσουμε, περίπου, με το κόστος της νέας έκδοσης που είναι σαφώς καλύτερο αεροσκάφος, κόστισαν περί τα 200-280 εκατομμύρια ευρώ. Το 1999 γίνεται η ένταξη στην Πολεμική Αεροπορία των πρώτων νέου τύπου πυροσβεστικών αεροσκαφών και η προμήθεια ολοκληρώνεται με την ένταξη και του δέκατου αεροσκάφους τον Μάρτιο του 2004, ας όψονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails