Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Οι τελευταίες εξελίξεις από τα μέτωπα της φωτιές


Δείτε ΕΔΩ ζωντανά από τον skay οι εξελίξεις από την φωτιά στην ΑΤΤΙΚΗ
ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ


Καίγονται σπίτια στη Ροδόπολη και τις παρυφές του Διονύσου. Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στη Ροδόπολη, εκκενώνεται ο Διόνυσος, μποτιλιάρισμα στις εξόδους προς Κηφισιά. Έκκληση του Δημάρχου να κατευθυνθούν οι κάτοικοι μέσω της λεωφόρου Θησέως πρός Αθήνα. Απειλούνται άμεσα Αγ. Στέφανος και Σταμάτα. Η φωτιά έφτασε στον προφήτη Ηλία και αγγίζει τα πρώτα σπίτια στην κοινότητα Μαραθώνα. Ταυτόχρονα εκκενώνονται η Ροδόπολη και η Σταμάτα.
Αυτήν την ώρα εκκενώνονται και οι οικισμοί της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Στεφάνου. Οι κάτοικοι έντρομοι οδηγούνται προς την πλατεία του Αγίου Στεφάνου. Εγκλωβισμένοι στο σπίτι τους, στον Άγιο Στέφανο, παραμένουν μία γυναίκα με τρία παιδιά. Αγανακτισμένος ο μοναχός Κύριλλος του μοναστηριού του Αγίου Παντελεήμονα απευθύνει έκκληση για άμεση βοήθεια.
Στην περιοχή του Διονύσου, η πυρκαγιά έχει περικυκλώσει το γερμανικό νεκροταφείο. Κλειστές παραμένουν η Λεωφόρος Διονύσου, η Λεωφόρος Μαραθώνος, η επαρχιακή οδός Βαρνάβα-Καπανδριτίου, η οδός Αγίου Φανουρίου στη Σταμάτα, αλλά και όλες οι κεντρικές αρτηρίες πέριξ των μεγάλων πυρκαγιών.

Η φωτιά στο Διονυσοβούνι, πάνω από τα λατομεία "ανεβαίνει" ταχύτατα προς το βουνό και το μεγάλο στοίχημα ήταν να επιτευχθεί ανάσχεση του μετώπου πριν δύσει ο ήλιος και σταματήσουν οι πτήσεις των εναέριων μέσων. Αυτό το στοίχημα χάθηκε και η απειλή να εισέλθει η πυρκαγιά στις κατοικημένες περιοχές των Βορείων Προαστίων της Αθήνας είναι δραματικά μεγάλη.

Λίγο πιο πέρα το μέτωπο στη θέση Κουκουνάρι οι φλόγες κατευθύνονται ταχύτατα προς τη Σταμάτα. Ήδη καίγονται εξοχικές κατοικίες. Η πυροσβεστική αυτή την ώρα πραγματοποιεί διασώσεις εγκλωβισμένων πολιτών. Η κατάσταση στο Γραμματικό, το Βαρνάβα τον Μαραθώνα, την Αμυγδαλέζα, τη Σταμάτα και τον Διόνυσο επιδεινώνεται διαρκώς. Αυτή την ώρα νέα αναζωπύρωση στο Γραμματικό κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα πρός το Άνω Σούλι.
Καίγονται τα πρώτα σπίτια στη Ροδόπολη.Στα 40 χιλιόμετρα έχει απλωθεί το πύρινο μέτωπο κατά μήκος της Ανατολικής Αττικής που δοκιμάζεται για δεύτερη μέρα..
Από το Γραμματικό, μέχρι το Μαραθώνα ένα τεράστιο μέτωπο φωτιάς κατακαίει ότι βρει μπροστά του...Η φωτιά σπρώχνεται από τον αέρα προς την περιοχή του Γέρακα... Εκκενώνεται το νοσοκομείο "Παίδων" στην Πεντέλη!
Η φωτιά έχει περάσει την λεωφόρο Διονύσου και στην περίπτωση που η φωτιά μεταφερθεί στην Πεντέλη θα γίνεται λόγος για τεραστίων διαστάσεων οικολογική καταστροφή.

Αυτή την ώρα (10:50) έχει εκκενωθεί το χωριό Διόνυσος το οποίο δεν έχει ρεύμα.

Ο οικισμός Γαλήνη υπέστη σημαντικές ζημιές σε οικίες.
Πάνω από 15 σπίτια καμένα στη Ροδόπολη και στην κοινότητα γαλήνη[Ροδόπολης]

Σπίτια κάηκαν και σε Γραμματικό, Βαρνάβα και Μαραθώνα.
Εκκενώνεται αυτή τη στιγμή ο οικισμός Αγ. Παρασκευή και Καπιτενια στον Αγ. Στέφανο. Οι κάτοικοι πάνε στην πλατεία του Αγ. Στεφάνου
Μάχη δίνεται αυτή τη στιγμή με τις φλόγες για να μην παραδοθεί στις διαθέσεις της φωτιάς δεξαμενή με καύσιμα στον Μαραθώνα...
Ήδη η πυρκαγιά έχει περάσει στην παιδική χαρά, και απομένουν 500 περίπου μέτρα σε ευθεία γραμμή, προκειμένου αν βγει στην Λεωφόρο Διονύσου.
Η φωτιά έχει αρχίσει να κατεβαίνει τον Διόνυσο και πιθανά να απειλήσει την Νέα Μάκρη.
και τους γύρο οικισμούς.
Πληροφορίες για εγκλωβισμένους στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στο Γραμματικό.

Τηλεθεάτρια πήρε στο κεντρικό δελτίο του Μega και ανέφερε ότι την πήραν τηλέφωνο από το μοναστήρι συγγενείς της και της είπαν ότι κινδυνεύουν...
Δύο σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες στον Προφήτη Ηλία έξω από τον Μαραθώνα...
Καίγονται σπίτια στη Ροδόπολη και τις παρυφές του Διονύσου. Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στη Ροδόπολη,
εκκενώνεται ο Διόνυσος, μποτιλιάρισμα στις εξόδους πρός Κηφισιά.
Έκκληση του Δημάρχου να κατευθυνθούν οι κάτοικοι μέσω της λεωφόρου Θησέως πρός Αθήνα.
Απειλούνται άμεσα Αγ. Στέφανος και Σταμάτα.
Η φωτιά έφτασε στον προφήτη Ηλία και αγγίζει τα πρώτα σπίτια στην κοινότητα Μαραθώνα.
Ταυτόχρονα εκκενώνονται η Ροδόπολη και η Σταμάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails