Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Οι φωτιές τους άλλαξαν τα «σχέδια».


"ΠΑΓΩΝΕΙ" Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 150.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Διακόσιες μέχρι στιγμής οι αιτήσεις για κατεστραμμένα κτίρια-Το ΓΕΑ ανακοινώνει τον ακριβή αριθμό των καμένων εκτάσεων
Η καταστροφική πυρκαγιά αλλάζει και το Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Ανατολική Αττική
Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και δηλώσεις του νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λεωνίδα Κουρή καθώς όπως τονίζει αν και είναι θέμα του ΥΠΕΧΩΔΕ «το Ρυθμιστικό Σχέδιο πρέπει ν’ αλλάξει» με βάση τα νέα δεδομένα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι και οι διαδικασίες για συγκεκριμένες εντάξεις, που είχαν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρώνονταν σταδιακά και κατά περίπτωση, αρχής γενομένης από το τέλος του 2009 για όσες είναι στη φάση των…..


ενστάσεων και εντός της επόμενης πενταετίας για όσες βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης, «παγώνουν»

Σχέδιο πόλης για 35 περιοχές . (Τόσες πολλές κάψανε;)


Σύμφωνα με τη μελέτη του σχεδίου πόλης σε 35 περιοχές «δύσκολες» θεωρούνται περιοχές όπως η Αρτέμιδα , η Νέα Μάκρη, το Μαρκόπουλο, το Πόρτο Ράφτη και η Κερατέα, καθώς έχει ήδη δομηθεί το μεγαλύτερο μέρος τους, ενώ το μεγαλύτερο «αγκάθι» είναι η αυθαίρετη δόμηση, καθώς η Ανατολική Αττική έχει –μαζί με την Χαλκιδική- την «πρωτιά» στο θέμα αυτό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην περιοχή υπάρχουν 250.000 αυθαίρετα.

Πάντως, στόχος της νομαρχίας είναι οι διαδικασίες να γίνουν με βάση τα νέα δεδομένα που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και σε συνεργασία με τους δήμους, δηλαδή να δοθεί έμφαση στο ζήτημα της λειτουργικότητας των πόλεων και να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των πολιτών. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails