Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Αναβαθμίζουν τις γιορτές μίσους στο ΒΙΤΣΙ


του Ιωάννη Χρ. Γιαννάκενα
διευθυντή των εκδόσεων Πελασγός
Με συγκινητική συμμετοχή λαού από όλη την Ελλάδα προχωράει η συγκέντρωση δωρεών για την δημιουργία ναού στην μνήμη των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών του Εθνικού Στρατού κατά την απόκρουση ............. της κομμουνιστικής ανταρσίας 1946-49 στον χώρο του μνημείου στο Βίτσι. 60 χρόνια μετά την λήξη των μαχών, μέχρι 30 Αυγούστου 2009 που θα πραγματοποιηθεί…..
Για ποιο εθνικό στρατό εννοείται κύριε Γιαννάκενα; Aυτον που υπηρετούσε τα συμφέροντα των άγγλων; Aυτον που έφερε τον εθνικό διχασμό για σαράντα χρόνια στην Ελλάδα; η αυτόν που δεχόταν…..


του Ιωάννη Χρ. Γιαννάκενα
διευθυντή των εκδόσεων Πελασγός

60 χρόνια μετά την λήξη των μαχών, μέχρι 30 Αυγούστου 2009 που θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνο θα έχει στηθεί η εκκλησία. Η υπερκομματική πρωτοβουλία αποστράτων και πολιτών που εξορμά να συγκεντρώσει τις απαραίτητες δωρεές με τα θεωρημένα μπλοκ της επιτροπής (το εν λόγω ποσό που αναγράφεται στην απόδειξη εκπίπτει από το φόρο εισοδήματος), κατάφερε ήδη να συγκεντρώσει την απαραίτητη προκαταβολή και έχει την υποχρέωση μέχρι τα Χριστούγεννα να εξοφλήσει τον κατασκευαστή.

Οι εθελοντές αυτοί, που είναι εξουσιοδοτημένοι από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, είναι, οι συμμετέχοντες στις πολεμικές επιχειρήσεις στη περιοχή Γράμμου-Βιτσίου, αντιστράτηγοι ε.α. Αντωνακέας Ιωάννης, Μπίκος Δημήτριος, Πανταζόπουλος Δημήτριος (πρόεδρος ΠΣΑΑ), τα μέλη του Δ.Σ. της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), Επιτήδειος Γεώργιος (αντιστράτηγος), Κακούρης Αθανάσιος (υποστράτηγος), Μποϊκίδης Ελευθέριος (αντισυνταγματάρχης), Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος (αντιστράτηγος Χωροφυλακής), Τοτονίδης Νικόλαος (ανθυπολοχαγός), καθώς και οι απόστρατοι αξιωματικοί Βράϊλας Γεώργιος (αντιστράτηγος), Καρασάββας Ιωάννης (αντισυνταγματάρχης), Κοτίνης Κωνσταντίνος (ταξίαρχος), Μαυροδόπουλος Παντελής (αντιστράτηγος, Πρόεδρος Τάξεως ‘69 Πυροβολικού), Παπαδόπουλος Νικόλαος (ταξίαρχος Στρατιωτικής Δικαιοσύνης), Σταματόπουλος Σπυρίδωνας (συνταγματάρχης), Φραντζεσκάκης Ελευθέριος (αντιστράτηγος), Χρήστου Πέτρος (συνταγματάρχης) και οι πολίτες Νικολάου Χαράλαμπος (έφεδρος καταδρομέας, ανθυπολοχαγός, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω) και Γιαννάκενας Ιωάννης (εκδότης).

Για ποιο εθνικό στρατό εννοείται κύριε Γιαννάκενα; Aυτόν που υπηρετούσε τα συμφέροντα των άγγλων; Aυτόν που έφερε τον εθνικό διχασμό για σαράντα χρόνια στην Ελλάδα; η αυτόν που δεχόταν να του καθορίζουν ταρίφα χίλια δολάρια αμοιβή για κάθε όνομα έλληνα κουμουνιστή που θα «δήλωνε» στους μετέπειτα προστάτες μας τους αμερικανούς. Ακόμα και ο χέρι-χερις δεν θέλει να συμμετέχει σε τέτοιες γιορτές μίσους, και απορώ γιατί είδα ένα γνωστό όνομα του ΛΑ,Ο,Σ στον κατάλογο. Τον γραμματέα του οργανωτικού του (Σταματόπουλος Σπυρίδωνας συνταγματάρχης).Θα είναι καλυτέρα αυτές τις τελετές να τις αφήσουμε στους πολιτικούς δεινόσαυρους για να θυμούνται τα «Ηρωικά» κατορθώματα τους. Πως μας έβαλαν εφαρμόζοντας την βρετανική αρχή του διαιρει και βασίλευε να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε.

Νομίζω ότι ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να τιμά τους νεκρούς της οικογένειας του όταν αυτοί σκοτώθηκαν για να κρατήσουν Ελληνική την Μακεδονία.

Είναι οι απόγονοι αυτών που εσύ υποτιμάς. Την Μακεδονία δεν την ξεπούλησε ο Εθνικός Στρατός, αλλά ο Δημοκρατικός Στρατός.

Οι Σλάβοι δίπλα δίπλα πολεμούσαν με τους κομμουνιστές. Είναι δικαίωμα αυτών των ανθρώπων να τιμήσουν αυτούς που σκοτώθηκαν για την Ελλάδα.

Ο Γιαννάκενας θα πάει να στήσει έναν πάγκο με βιβλία για να τα οικονομήσει, δεν συζητώ λοιπόν για αυτό το λαμόγιο. Λες και πουλάει πατάτες ο τύπος.

Επίσης θέλω να σε πληροφορήσω ότι την ίδια μέρα και η άλλη πλευρά τιμάει τους δικούς της νεκρούς σε μνημείο που έχει στήσει στους πρόποδες του όρους Βίτσι.

Ας αφήσουμε τους νεκρούς να ειρηνεύσουν και ας μην τους μπλέκουμε με μικροκομματικά παιχνίδια.

Όσο για τον Καρατζαφέρη, αυτός πιστεύει μόνο στην τσέπη του.

Όπως και να έχει οι κομμουνιστές σήκωσαν τα όπλα εναντίον της Πατρίδας μετά την Ιταλο-Βουλγαρο-Γερμανική κατοχή. Ε δεν θα τους δώσουμε και παράσημο για αυτό.


Με πραγματική εκτίμηση για το έργο που επιτελείς σαν blogger.

Related Posts with Thumbnails