Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Στα άκρα η κόντρα των κτηνοτρόφων με το υπουργείο


Αποφασίζουν κατάληψη των εφοριών!

Θεωρούν ότι δεν πήραν τίποτα από τις αποζημιώσεις που έδωσε ο Χατζηγάκης

Το κλείσιμο των οικονομικών υπηρεσιών του νομού αναμένεται να αποφασίσουν οι κτηνοτρόφοι του Ηρακλείου στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Νομού Ηρακλείου που πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο 29 Αυγούστου στις 11 το πρωί στην αίθουσα συσκέψεων της ΕΑΣΗ. Δυναμικές κινητοποιήσεις με κλείσιμο των οικονομικών υπηρεσιών προετοιμάζουν οι κτηνοτρόφοι του νομού. Η μορφή του αγώνα τους αναμένεται να αποφασιστεί στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Νομού Ηρακλείου που πραγματοποιείται το Σάββατο 29 Αυγούστου στις 11 το πρωί στην αίθουσα συσκέψεων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (Λεωφόρος 62 Μαρτύρων 146).

«Ελπίζουμε στη μεγάλη συμμετοχή και την κινητοποίηση των ίδιων των κτηνοτρόφων», αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου, και προσθέτει πως «η πρότασή μας είναι να κλείσουμε όλες τις οικονομικές εφορίες του νομού και όλης της Κρήτης, αν έχουμε τη στήριξη από άλλους ……

Άντε ρε παιδιά και έχει πέσει αναδουλειά στις καντίνες με τα σουβλάκια. Είπαμε ο αγώνας θέλει καλή ρακί, Παξιμάδι, και κλεψίμιο κρέας για να δικαιωθεί.



νομούς. Είναι ένα μέτρο πίεσης που ταλαιπωρεί ελάχιστα τον πολίτη. Σκοπός μας είναι να πονέσουμε το Κράτος εκεί που το νοιάζει περισσότερο, να εισπράττει, δηλαδή, έσοδα».

Τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνέλευση, μεταξύ άλλων, είναι τα οικονομικά μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας (εκκρεμότητες αποζημιώσεων από το πακέτο «Χατζηγάκη» & προκαταβολής επιδοτήσεων), η νομιμοποίηση αυθαίρετων κτηνοτροφικών κτισμάτων - Άδειες ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών μονάδων.
Και Επιστολή στον υφυπουργό



Εν τω μεταξύ, την επανεξέταση της απόρριψης τριών δικαιούχων του μέτρου 3.4«εκτατικοποίηση κτηνοτροφίας» στο νομό Ηρακλείου ζητά, με επιστολή του προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο σύλλογος.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Υφυπουργέ,

Με συμβάσεις που υπογράφηκαν το 2006 μεταξύ των κτηνοτρόφων και του Υπουργού Α.Α&Τ δια του εκπροσώπου του στην τοπική Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης , εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «εκτατικοποίηση κτηνοτροφίας» μέτρο 3.4 άξονα 3 ΕΠΑΑ 2000-2006 οι παρακάτω τέσσερις (4) κτηνοτρόφοι του νομού Ηρακλείου :

Μελαμπιώτης Σοφοκλής

Φραγκιαδάκης Κων/νος

Πιτσούλης Νικόλαος

Κοτσιφός Χαράλαμπος

Εκ των τεσσάρων περιπτώσεων οι τρείς απορρίπτονται από το πρόγραμμα λόγω κακής σύνταξης μελετών ενώ η τέταρτη του Κοτσιφού Χαράλαμπου προχώρησε ως φαίνεται από καθαρή τύχη.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στη ρύθμιση της πυκνότητας βόσκησης ( αριθμός ζώων σε σχέση με την έκταση των βοσκοτόπων) που απαιτούσε το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η ευθύνη για την σωστή ρύθμιση στο σχέδιο διαχείρισης που συντάχθηκε, βαρύνει τόσο τους μελετητές όσο και την αρμόδια διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης για την έλλειψη συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ τους.

Οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι που έπραξαν ότι ακριβώς τους υπόδειξαν (Μελετητές και Υπηρεσία) και οι οποίοι υπέστησαν όλη τη βάσανο υλοποίησης του προγράμματος με οικονομικό κόστος και την σημαντική επιβάρυνση της σφαγής όλων των ζώων που προέβλεψαν οι αρμόδιοι σε μια κακή εμπορική περίοδο με τιμές κρέατος εξευτελιστικές.

Κύριε Υφυπουργέ , ως φαίνεται το Υπουργείο δεν ευθύνεται για την απόρριψη των τριών κτηνοτρόφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails