Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Καίνε στην ανατολική ΑΤΤΙΚΗ ότι είχε απομείνει.


Θα συσταθεί επιτροπή από τους Μαρκογιαννάκη , Παυλόπουλο καθώς και μερικούς επαγγελματίες εμπρηστές, που θα εξετάσει τα αίτια της μεγάλης φωτιές στην αττική. Ήδη ο κουρασμένος πήγε το πρωί και ενημερώθηκε εάν κάηκε όλη η ανατολική και τι πιθανότητες υπάρχουν να κερδίσει τις εκλογές…….
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί η περιοχή της Ανατολικής Αττικής, μετά από απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Μαργαρίτη Μουζά, κατόπιν προφορικής συνεννόησης που είχε ο ίδιος με το νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λεωνίδα Κουρή.
Η απόφαση αυτή, της κήρυξης έκτακτης ανάγκης, ελήφθη λόγω της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπάρχουσα δυσμενής κατάσταση. Η πυρκαγιά στην περιοχή ξεκίνησε γύρω στις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής από το Σέσι Γραμματικού, ενώ το πρωί του Σαββάτου προστέθηκε ένα μέτωπο που δημιουργήθηκε στη δύσβατη περιοχή μεταξύ Γραμματικού και Βαρνάβα. Απειλητικές διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά σε Σταμάτα, Διόνυσο, Ροδόπολη και Δροσιά. "Παγιδευμένες" στον πύρινο κλοιό παραμένουν περιοχές όπως ο Μαραθώνας, το Γραμματικό, το Καλέντζι, όπου οι φλόγες έχουν προκαλέσει ζημιές σε άγνωστο αριθμό κατοικιών. Επιπλέον, ισχυρό μέτωπο εκδηλώθηκε και στο Κουκουνάρι Σταμάτας, ενώ οι πύρινες φλόγες κινούνται απειλητικά προς τις κατοικημένες περιοχές στη Δροσιά, το Διόνυσο και τη Ροδόπολη. ήδη οι κάτοικοι των τεσσάρων περιοχών έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε το μέτωπο της φωτιάς που πλησίασε το βορειοανατολικό άκρο της βάσης ελικοπτέρων του ναυτικού στο Κοτρόνι Μαραθώνα. Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το προσωπικό, τα στρατιωτικά μέσα και τα πυρομαχικά είναι ασφαλή και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Ωστόσο, σε ετοιμότητα παραμένουν οι στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ όπως ανακοινώθηκε δεν κινδύνευσαν ζωτικές εγκαταστάσεις της βάσης. Από το στρατό ξηράς ανακοινώθηκε ότι τέθηκε σε άμεση ετοιμότητα η δύναμη πυρόσβεσης Αττικής του στρατού, καθώς και δύο μονάδες καταδρομών. Επίσης σε ετοιμότητα τέθηκαν 2 μονάδες καταδρομών του στρατού ξηράς. Οι δυνάμεις συντονίζονται από υποστράτηγο και τρεις συνταγματάρχες ως συνδέσμους. Εβδομήντα καταδρομείς διατέθηκαν για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Επίσης σε ετοιμότητα επέμβασης βρίσκεται άλλο τμήμα καταδρομών, ενώ έχουν διατεθεί στα κέντρα υγείας της περιοχής 4 στρατιωτικά ασθενοφόρα, όπως και τέσσερα λεωφορεία στα κέντρα παραθερισμού στον Άγιο Ανδρέα. Ελικόπτερα Χιούι και Σινούκ βρίσκονται σε ετοιμότητα για μεταφορά τυχόν εγκλωβισμένων στην περιοχή.
Νωρίτερα, εκκενώθηκε χωρίς προβλήματα το στρατόπεδο που βρίσκεται στο Βαρνάβα, και μεταφέρθηκαν οι πύραυλοι σε δύο συγκεκριμένα σημεία. Εκκενώθηκε και και μια κατασκήνωση κοντά στις δοκιμαζόμενες περιοχές. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας: κλειστή λόγω της φωτιάς είναι η λεωφόρος Διονύσου και από τις δύο πλευρές καθώς και οι δρόμοι από το στρατόπεδο του Βαρνάβα προς τον Βαρνάβα, Γραμματικού - Προφήτη Ηλία, Γραμματικού - Μαραθώνα, Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου - Βαρνάβα, Πλατείας Γραμματικού - Αγίας Μαρίνας, Λεωφόρου Μαραθώνα και Μεγάλου Αλεξάνδρου πρός Λίμνη Μαραθώνα, και από νεκροταφείο Μαραθώνα πρός Μαραθώνα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε αγνοούμενους κτηνοτρόφους στην περιοχή του Βαρνάβα. Η φωτιά κατευθύνεται προς στη Σταμάτα, ενώ έχουν καεί σπίτια στο Βαρνάβα και το Γραμματικό... Απ΄ την άλλη πλευρά δεν υπάρχει καμία ελπίδα για το δάσος καθώς τρία πύρινα μέτωπα καίνε ανεξέλεγκτα, και ανοίγουν το δρόμο στην οικοπεδοποίηση.
Το πιο δυσάρεστο είναι ότι η φωτιά απειλεί να περάσει στην Πεντέλη και να κάψει ότι έχει απομείνει εκεί. Καίγονται σπίτια στην ΡΟΔΟΠΟΛΗ.
Όμως θα πρέπει να σταθούμε στις καταγγελίες των ίδιων των πυροσβεστών πως «λείπουν 3.500 άνδρες και μέσα για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων». Και να θυμηθούμε πως η σημερινή κυβέρνηση προτίμησε να… βολέψει τα χιλιάδες "δικά της παιδιά" επανιδρύοντας το σώμα των… αγροφυλάκων. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ανατολική Αττική, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά έχει κάψει σπίτια σε Βαρνάβα, Γραμματικό και Καλέτζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails