Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Δείτε και βρείτε όλα τα καμένα


Δείτε εδώ και βρείτε όλα τα καμένα

Πηγή


Δορυφορική εικόνα πραγματικού χρόνου...εδώ

Βιβλική καταστροφή στην Αττική


Οι εμπρηστές και τα «φιλέτα» της Αττικής


65 πυρκαγιές μέσα σε λίγες ώρες


Aποψη: Στο ίδιο έργο θεατές


Aποψη: Οταν απουσιάζουν οι δασικοί χάρτες


«Τι κάνεις εδώ; Τρέχα τώρα να σωθείς»


Σκηνικό που θύμιζε 2007


Φυτεύουν βίλες στο δάσος της Πάρνηθας



Μια κοινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, της Ένωση Ελλήνων Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων δείχνει ανάγλυφα την κατάσταση:
«Η εικόνα των δασών στη χώρα μας είναι ίδια τα τελευταία 30 έτη. Μεσογειακά δάση χωρίς διαχείριση, εγκαταλειμμένα από τις παραδοσιακές δραστηριότητες που απομάκρυναν την καύσιμη ύλη από αυτά.
Αυτά τα δάση πρέπει να προστατέψουμε και αυτό ήταν και είναι γνωστό σε όλους. Εκείνο που δεν μπορεί κανένας να αγνοήσει είναι ότι η πολιτεία έχει προσανατολίσει τους διαθέσιμους πόρους και το έμψυχο δυναμικό της πολιτικής προστασίας μόνο στην καταστολή των πυρκαγιών, διαθέτοντας υπέρογκα ποσά για την ενοικίαση εναερίων μέσων (σημ δικιά μας: Εκεί υπάρχει χοντρές μίζες με από τις εταιρίες που νοικιάζουν αεροπλάνα-ελικόπτερα) και προσανατολίζοντας τον επιχειρησιακό της σχεδιασμό αποκλειστικά στη λογική της αεροπυρόσβεσης.
Οι δασικές υπηρεσίες που έχουν και την αρμοδιότητα της διαχείρισης και της προστασίας των δασών και συνεπώς την εκτέλεση όλων των προ-κατασταλτικών και προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, έχουν κατακερματιστεί διοικητικά ανάμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τις Περιφέρειες του Κράτους, έχουν αποδυναμωθεί και περιθωριοποιηθεί και δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους, για την άσκηση βασικών τους αρμοδιοτήτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails