Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Μήπως θέλετε και συγκυβέρνηση τύπου ΜΕΡΚΕΛ;


«Τι χρειάζεται σήμερα η χώρα; Σταθερές κυβερνήσεις και τον απογαλακτισμό των πολιτικών και των κομμάτων από τα σκοτεινά συμφέροντα και το μαύρο πολιτικό χρήμα» από τους νταβατζήδες.
«Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι», παραδέχεται η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μιλάει για «βαθιά κρίση εκπροσώπησης», επισημαίνει την ανάγκη «ισχυρών αυτοδύναμων κυβερνήσεων» και επαναλαμβάνει την πρότασή της για την προσαρμογή του λεγόμενου γερμανικού εκλογικού συστήματος στην ελληνική πραγματικότητα. Πρόκειται, ως γνωστόν, για το μοντέλο που συνδυάζει την εκλογή των βουλευτών με μονοεδρικές (ή ολιγοεδρικές) περιφέρειες και ταυτοχρόνως έναν ενιαίο εκλογικό κατάλογο από όλη την επικράτεια.
Ουδόλως μακριά είναι η άποψη και του κ. Θόδωρου Πάγκαλου. προκρίνει το γαλλικό μοντέλο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη όλοι οι…..

Εσείς όμως κε Πάγκαλε θέλετε να το κάνετε της επιλογής, του «εργολαβικού» κράτους. Με ποια εχέγγυα θα βγαίνουν οι βουλευτές, την στιγμή που ξέρουμε ότι ΟΛΟΙ είσαστε «υπάλληλοι» των διαπλοκομένων.



βουλευτές να μην εκλέγονται στο εξής διά της σταυροδοσίας. Όπως λέει χαρακτηριστικά, «ο σταυρός προτίμησης είναι το θεμέλιο του πελατειακού κράτους και η ρίζα της φαυλοκρατίας», ενώ επιχειρώντας και μια αναδρομική κριτική στο κόμμα του μιλάει για «φαυλοκράτες κεντρώας προέλευσης και αναρριχώμενους επαναστάτες του Πολυτεχνείου που έπεισαν στη δεκαετία του '80 τον Ανδρέα Παπανδρέου να επαναφέρει τον σταυρό που ο ίδιος είχε καταργήσει».

Εσείς όμως κε πάγκαλε θέλετε να το κάνετε της επιλογής, του «εργολαβικού» κράτους. Με ποια εχέγγυα θα βγαίνουν οι βουλευτές, την στιγμή που ξέρουμε ότι ΟΛΟΙ είσαστε «υπάλληλοι» των διαπλοκομένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails