Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Θα σταματήσει όταν τελειώσει το «έργο» της η φωτιά


Ασύλληπτες διαστάσεις έχει πάρει το μέτωπο της φωτιάς στο Ν. Αττικής. Βιβλική είναι η καταστροφή σε ολόκληρη τη Βορειοανατολική Αττική, καθώς χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, έχουν γίνει στάχτη. Η φωτιά είναι σε πληροί εξέλιξη και μαίνεται ανεξέλεγκτη σε παρά πολλά μέτωπα, συνολικού μήκους άνω των 35 χιλιομέτρων. Από την πύρινη λαίλαπα έχουν καεί σπίτια στο Γραμματικό, στο Άνω Σούλι, στο Διόνυσο και στο Βαρνάβα, δεκάδες ποιμνιοστάσια, καλλιέργειες, δασικές εκτάσεις, πυλώνες της ΔΕΗ, ακόμη και αυτοκίνητα.
Λίγο μετά τις 00.01 τα μεσάνυχτα, εκκενώθηκε προληπτικά το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ενώ εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι σε Ροδόπολη και Διόνυσο. Πριν από λίγο,…. η φωτιά πλησίασε τον Άγιο Στέφανο, ενώ οι φλόγες έχουν ...

η φωτιά πλησίασε τον Άγιο Στέφανο, ενώ οι φλόγες έχουν αρχίσει να γίνονται ορατές και κοντά στο Ντράφι, σημάδι πως η φωτιά αρχίζει να επεκτείνεται Νοτιότερα. Επιπλέον το πύρινο μέτωπο, λίγο μετά τι 01.00 εισέβαλε μέσα στο χωριό του Άνω Σουλίου, ενώ κατευθύνεται πλέον προς το Κάτω Σούλι. Νωρίτερα, λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα, στο δρόμο από Γραμματικό προς Μαραθώνα, λίγο έξω από το Άνω Σούλι, εγκλωβίστηκαν οδηγοί μέσα στις φλόγες, όταν η φωτιά βγήκε απάνω στο δρόμο. Εκκενώθηκε πριν λίγο η πλατεία της παλαιάς Πεντέλης. Οι φλόγες είναι κοντά στο νοσοκομείο και το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης. Οι νοσηλευόμενοι στο 414 στρατιωτικό νοσοκομείο Πεντέλης μεταφέρθηκαν στο 401 ενώ η φωτιά πέρασε και στην περιοχή της Δροσιάς όπου καίγονται σπίτια. Σπίτια καίγονται και στον οικισμό Αγίας Παρασκευής του Αγίου Στεφάνου όπου κατάσταση πανικού επικρατεί στην κεντρική πλατεία .
Στις φλόγες παραμένουν Άνοιξη, Ανθούσα, Παλλήνη, Ντράφι, Άνω και Κάτω Σούλι, Σταμάτα, Διόνυσος και Ροδόπολη. Σε κίνδυνο βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος του Ραμνούντα. Νέα φωτιά εκδηλώθηκε στην Κερατέα,
Στις φλόγες παραδόθηκαν νωρίτερα η Παλαιά Πεντέλη, η Άνοιξη, Ανθούσα, Παλλήνη, Ντράφι, Άνω και Κάτω Σούλι, Σταμάτα, Διόνυσος και Ροδόπολη. Οι φλόγες είναι κοντά στο νοσοκομείο και το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης. Στις φλόγες πριν από λίγο και... η Δροσιά. Ένα από τα πύρινα μέτωπα κατευθύνεται προς το Νέο Βουτζά. Η φωτιά απείλησε σπίτια στην περιοχή Γαργηττού, στο Γέρακα. Νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε πριν από λίγο στην Πέτα, λίγο έξω από την Κερατέα και έχει πάρει διαστάσεις. Στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες δασικά στρέμματα, σπίτια, καλλιέργειες και ποιμνιοστάσια στην βορειοανατολική Αττική. Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί 80 υποσταθμοί της ΔΕΗ. Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί η γραμμή του ΟΣΕ από Κιούρκα έως και τον Άγιο Στέφανο.
Σπίτια σε κλοιό φωτιάς στον Γέρακα - Σε κλοιό φωτιάς τα εκπαιδευτήρια Κωστέα - Γείτονα - Εκκενώθηκε το γηροκομείο Αρήτη στο Γέρακα και οι τρόφιμοι μεταφέρθηκαν με λεωφορείο σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.
Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι: Λεωφ. Διονύσου & Αμαρυλλίδος, Λεωφ. Διονύσου & Θησέως, Λεωφ. Διονύσου & Κυδωνιών, Λεωφ. Διονύσου & Θέτιδος, Στην Σταμάτα οδός Ανοίξεως, Διονύσου & Καϊρη, Πλατεία Ανοίξεως, Μαραθώνος & Νταού, Μαραθώνος & Παλλάδος Αθηνάς, Μαραθώνος & Διονύσου, Αναπαύσεως & Πεντέλης, Κλεισθένους & Αναπαύσεως, Στον Αγ. Στέφανο Μαραθώνος & Χελμού.
Η φωτιά πλέον καβάλησε το πεντελικό όρος. Στις φλόγες παραδόθηκε νωρίτερα η Ανθούσα, το Ντράφι, η Άνω Βίγλα και το Πανόραμα Παλλήνης.Σπίτια καίγονται στην Ανθούσα, ενώ απειλούνται κατοικίες στην Καλλιθέα Πεντέλης και στο Άνω και Κάτων Σούλι. Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Αγίας Παρασκευής, Καπιτένιας και Πευκοφύτου στον Άγιο Στέφανο. Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται και από Πάντειο Πολιτεία και Κάτω Σούλι, προς τα Δικαστικά του Μαραθώνα. Σε εξέλιξη και το διακλαδωμένο μέτωπο από Νέα Μάκρη προς Άγιο Πέτρο χωρίς να απειλούνται σπίτια. Στις φλόγες η Εκάλη, η φωτιά απειλεί την Κηφισιά, τριάντα σπίτια κάηκαν στη Δροσιά, ενώ το εφιαλτικό σενάριο να παραδοθούν στις φλόγες τα Βόρεια Προάστια διαγράφεται ορατό... Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στον Άγιο Στέφανο, το Πικέρμι και τον Διόνυσο. Μέσα στο Άγιο Στέφανο είναι η φωτιά καίγονται σπίτια και αυτοκίνητα ..ενώ κατάσταση πανικού επικρατεί στην κεντρική πλατεία όπου είναι συγκεντρωμένοι κάτοικοι με τα αυτοκίνητα τους. Η Φωτιά μπήκε στη Δροσιά και καίει δεκάδες σπίτια...
Η Φωτιά κατακαίει τον Αγ.Στέφανο....
Η Φωτιά καίει την Νέα και την Παλαιά Πεντέλη, την Παλλήνη....Έκαψε το Διόνυσο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails