Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Τα δίνει όλα για να τους καλοπιάσει?



Δύο μνημόνια συνεργασίας που επιτρέπουν τη διέλευση, την παραμονή και τη διεξαγωγή ασκήσεων ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ελλάδα κύρωσε χτες το θερινό τμήμα της Βουλής. Θέμα συνταγματικότητας τέθηκε από την αντιπολίτευση, η οποία ζήτησε την αναβολή της συζήτησης για την Ολομέλεια της Βουλής. Το πρώτο μνημόνιο είναι το λεγόμενο Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την ευρωπαϊκή διοίκηση του ΝΑΤΟ (SHAPE). Το δεύτερο είναι το Μνημόνιο Κατανόησης ( Τι κατανόηση; )που αφορά ……

Δύο μνημόνια συνεργασίας που επιτρέπουν τη διέλευση, την παραμονή και τη διεξαγωγή ασκήσεων ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ελλάδα κύρωσε χτες το θερινό τμήμα της Βουλής. Θέμα συνταγματικότητας τέθηκε από την αντιπολίτευση, η οποία ζήτησε την αναβολή της συζήτησης για την Ολομέλεια της Βουλής. Το πρώτο μνημόνιο είναι το λεγόμενο Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την ευρωπαϊκή διοίκηση του ΝΑΤΟ (SHAPE). Το δεύτερο είναι το Μνημόνιο Κατανόησης ( Τι κατανόηση; )που αφορά ……«στη συνεργασία μεταξύ του Ανώτατου Στρατηγείου των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης και του Πολυεθνικού Συντονιστικού Κέντρου Στρατηγικών Θαλάσσιων Μεταφορών των Αθηνών».
ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν την απόσυρση των μνημονίων και έθεσαν θέμα αντισυνταγματικότητας. Έκαναν λόγο για αναρμοδιότητα της Επιτροπής να αποφανθεί επί θέματος που «άπτεται εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων» και ζήτησαν να αναβληθεί η συζήτηση μέχρι να αποφανθεί επ’ αυτού το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής και να διεξαχθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια.
Το μόνο κόμμα που υπερψήφισε τα μνημόνια ήταν ο ΛΑΟΣ.
Από το ΠΑΣΟΚ, η Βάσω Παπανδρέου, είπε ότι «η κυβέρνηση της Ν.Δ. δίνει “λευκή επιταγή” στον στρατιωτικό διοικητή του ΝΑΤΟ για τον καθορισμό ασκήσεων και επιχειρήσεων στη χώρα μας», ενώ τόνισε πως «μέσα από τεχνικά ή διαδικαστικά θέματα υποκρύπτεται εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων».
Δηλαδή με απλά λόγια ..ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΕ.
Δείτε το ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ποστ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails