Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Η δραστηριότητα της οικογένειας Καραμανλή


Κύριε Αχιλλέα αληθεύει ότι η κόρη- εφοπλiστρια συμφώνησε να ναυλώσει το "Hellenic Sky" στην Cargill που έφερε τα βρωμο-ηλιέλαια στην Ελλάδα και μας τάισε καρκίνο; Μήπως κουβάλησε και το δικό σας το «βρώμικο» ηλιέλαιο; Eαν όχι το θεωρείς ηθικό το να συναλλάσσεται με τέτοιας ποιότητας «τροφοδότες»; Δεν θα μπούμε προς το παρόν στο ιδιοκτησιακό μέρος που είναι και το «ευαίσθητο» ούτε και στο «ταμιακό» της Ν.Δ που είναι αισχρό και τιποτένιο. Η δραστηριότητα της οικογένειας Καραμανλή :Ο πεθερός του κ. Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας ‘’σεμνός και ταπεινός’’ ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου .Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων ,δεκαετία ’50,του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού βακαλάου στην Ελλάδα . Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές .
η σεμνή και ταπεινή ‘’αγία οικογένεια’’ έδωσε την Προεδρία της εταιρίας στην κόρη του θείου Αχιλλέα , Φωτεινή Καραμανλή. Με τον τίτλο Hellenic Carriers η εταιρία των Καραμανλήδων έχει εισαχθεί στην Wall Street .Είναι offshore company ,

"Δανειακές συμβάσεις ύψους 310 εκατ. δολαρίων συνήψε η Hellenic Carrier με την Τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική Τράπεζα. Η εταιρεία που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, θα χρησιμοποιήσει τα δάνεια αυτά για την αγορά πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου. Η διευθύνουσα σύμβουλος της Hellenic Carrier, Φωτεινή Καραμανλή, ευχαρίστησε τις δύο τράπεζες για την εμπιστοσύνη τους σε μία κρίσιμη περίοδο για την διεθνή ρευστότητα σημειώνοντας ότι η κίνησή τους αποδεικνύει τις εξαιρετικές σχέσεις της εταιρίας με τους τραπεζίτες της. Η Hellenic Carrier θα προχωρήσει αρχικά στην αγορά δύο πλοίων ενώ στην συνέχεια θα προχωρήσει και σε άλλες κινήσεις για την ενίσχυση του στόλου .(ΗΜΕΡΗΣΙΑ on line 31/3/08)

Το φορτηγό πλοίο "Hellenic Sky" της εισηγμένης στο Λονδίνο Hellenic Carriers της κ. Φωτεινής Αχ. Καραμανλή ναυλώθηκε στην Cargill έναντι 18.000 δολάρια την ημέρα για χρονικό διάστημα μέχρι 16 μηνών. Πρόκειται για ένα panamax, χωρητικότητας 68.591 dwt, το οποίο ναυπηγήθηκε το έτος 1994 στα ναυπηγεία της Sasebo Heavy Industries στην Ιαπωνία. Επισημαίνεται ότι η Hellenic Carries έχει εξασφαλίσει την απασχόληση του 90% του στόλου της για το 2009 και το 59% για το 2010. Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, κ. Φωτεινή Καραμανλή, δηλώνει αισιόδοξη για την μελλοντική πορεία της αγοράς ξηρού φορτίου.

Η Cargill ήταν η εταιρεία που προμήθευσε την ελβετική Oleotrading με το ύποπτο ηλιέλαιο που εντοπίστηκε αρχικά στην Ελλάδα.

Θυγατρική της Cargill ήταν και η εταιρεία Cargill Oil Packers, μέσω της οποίας έφτασε στα ελληνικά Lidl, διαμέσου Βελγίου, η δεύτερη παρτίδα επιμολυσμένου ελαίου.

Τα δύο εργοστάσια της Cargill στην Ουκρανία παρήγαν ηλιέλαιο μέχρι τα μέσα Μαρτίου (την περίοδο που το ύποπτο ηλιέλαιο περνούσε τα σύνορα της Ελλάδας).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails