Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Μια απάντηση από τον δήμαρχο ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Αγαπητέ ανώνυμε φίλε

Δεν νομίζω πως ανεβάζεις την αξιοπιστία σου, χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις του τύπου «ρε ξεφτίλα», «ρε χωριατόμαγκα» κ.λ.π., ιδίως όταν συνοδεύουν ατεκμηρίωτες κατηγορίες εναντίον του οποιουδήποτε. Και μη μου πεις πως, επειδή κάποια «δημοσιογράφος» τις έστειλε σε κάποιο κανάλι, αυτό συνιστά απόδειξη…

Σου στέλνω, λοιπόν, τη σημερινή ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ μου τη σχετική με το θέμα, ελπίζοντας ότι θα την «αναρτήσεις».

Αισιοδοξώ, επίσης, ελπίζοντας και ότι θα συμφωνήσεις με το περιεχόμενό της.

Ευχαριστώ

Μανώλης Ι. Μαστοράκης

Δήμαρχος Ιεράπετρας

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πληροφορηθήκαμε ότι η γνωστή για τη στάση της απέναντι στη Δημοτική μας Αρχή δημοσιογράφος, με ανταπόκριση που έστειλε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό «ΚΡΗΤΗ TV», παρουσίασε την επιβολή προστίμου σε τοπικό Γραφείο Τελετών για αυθαίρετη ανάρτηση αγγελτηρίων κηδείας, με τρόπο που ακόμα και ο γιος του εκλιπόντος αισθάνθηκε την ανάγκη να μας ζητήσει άμεσα, αργά χθες το βράδυ, συγνώμη για αυτό το «ρεπορτάζ»...

Σήμερα, η εφημερίδα «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ» που συνδέεται με το ΚΡΗΤΗ TV, προφανώς παρασυρθείσα από την παραπάνω δημοσιογράφο, γράφει και σχολιάζει δυσμενώς πως «κόψαμε πρόστιμο στους συγγενείς του νεκρού»!!!

Η παραπάνω δημοσιογράφος, εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο των παιδιών του εκλιπόντος, φρόντισε να παρουσιάσει το θέμα με τρόπο παραπλανητικό και δυσφημιστικό, αποκρύπτοντας τα βασικά στοιχεία της υπόθεσης.

Έτσι, δεν έδειξε στην εικόνα της από την Ιεράπετρα, ούτε έναν από τους καλαίσθητους κυλινδρικούς μεταλλικούς πίνακες (σταντς) που έχουμε πρόσφατα τοποθετήσει σε κατάλληλα σημεία, κοντά στον κάθε μας Ναό και στο κέντρο της πόλης, με τρεις (3) στήλες, προκειμένου να αναρτώνται ΜΟΝΟ αγγελτήρια κηδειών και μνημοσύνων, από τα τρία (3) Γραφεία Τελετών. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται το αντιαισθητικό και θλιβερό θέαμα, αγγελτήρια με το όνομα προσφιλών μας νεκρών να είναι μισο-καλυμμένα από κάθε είδους αφίσες ή μισο-σχισμένα. Άρα, εμείς τιμούμε τους νεκρούς μας. Δεν τους προσβάλλουμε.

Το πρόβλημα της «αφισορύπανσης» που ταλανίζει επί πολλά χρόνια την πόλη μας, εμείς το αντιμετωπίζουμε βάσει του Δημοτικού Κανονισμού Εμφάνισης και Καθαριότητας, αλλά και εγκαθιστώντας τους παραπάνω πίνακες για τα αγγελτήρια, καθώς και εκατό (100) επίσης καλαίσθητους μεταλλικούς πίνακες ανακοινώσεων, σε τρία (3) μεγέθη, που ήδη έχουν ετοιμαστεί, βάφονται, και θα τοποθετηθούν τις επόμενες μέρες.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, με αγγελτήρια κηδειών και μνημοσύνων και κάθε είδους αφισοκολλήσεις σε στύλους της ΔΕΗ, σε κιβώτια του ΟΤΕ, σε δένδρα κ.λ.π.

Την προσπάθεια αυτή του Δήμου μας, η δημοσιογράφος την αντιπαρέρχεται, παρά τις σχετικές ανακοινώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις που έχουμε κάνει.

Είναι φανερό πως, αντίθετα, θα πρέπει όλοι οι παράγοντες του τοπικού δημόσιου βίου να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια, έστω κι αν, στο μεταβατικό της στάδιο, υπάρξουν κάποια προβλήματα.

Μπορούμε και πρέπει να ενημερώνουμε τον κόσμο, να τον «οδηγούμε» σωστά, ώστε να απαλλαγούμε από κακές συνήθειες.

Δεν είναι η αφισοκόλληση ο μόνος τρόπος ανακοίνωσης.

Μπορούμε π.χ., σχετικά με το θέμα, να δίδουμε δημοσιότητα σε κάποιο κοινωνικό ή πολιτιστικό γεγονός, ανακοινώνοντάς το στους πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που έχουμε στην Ιεράπετρα, χωρίς καμιά ρύπανση.

Εμείς, πάντως, ως Δημοτική αρχή, ζητούμε την κατανόηση και την συμπαράσταση των Συντοπιτών μας και προχωρούμε με βάση τις διακηρύξεις μας, μη διεκδικώντας το αλάθητο, αλλά και μη υποχωρώντας στον κάθε είδους λαϊκισμό, υπηρετώντας μόνο το Συμφέρον του Τόπου μας.

Ιεράπετρα 19-8-2009 Μανώλης Ι. Μαστοράκης

Δήμαρχος Ιεράπετρας

Σχόλιο ixnos

Εμείς θα απαντήσουμε ότι εάν όλα λειτουργούσαν έστω μέτρια σε ότι αφορά την αφισορύπανση στην Ιεράπετρα θα δεχόμασταν την αιτιολογία του .Θα έκοβε όμως η έχει κόψει πρόστιμο και πόσα στα διάφορα πανηγύρια που γεμίζουν τον τόπο αφίσες; Το τελευταίο περί ραδιοφωνικής μετάδοσης τι εννοεί ο Δήμαρχος. να ανακοινώνουμε και τις κηδείες από το ραδιόφωνο; Eγω θα πρότεινα να ξαναγυρίσουμε στην ντουντούκα και την γύρα στα χωριά. το αντιπαρέρχομαι. Δεν αξίζει για σχολιασμό. Οι πινάκες ετοιμάζονται και ΘΑ τοποθετηθούν .ΤΩΡΑ; όταν αποκαλύπτεται κάτι όλο ΘΑ γίνει είσαστε ΘΑ το μελετήσουμε ΘΑ το διορθώσουμε. Επίσης τηρεί από ότι βλέπουμε το «έθιμο» των παρασυρμένων η προκατειλημμένων η μεταμελημένων δημοσιογράφων για «δικαιολογία» της πράξης του.

1 σχόλιο:

still-elate είπε...

Οχι, δεν εννοει τις κηδειες, φιλτατε (-οι), οταν μιλαει για ανακοινωσεις μεσα των τοπικων ΜΜΕ. Μιλαει τις εκδηλώσεις - κι αυτο φαινεται ξεκαθαρα-, για τις οποίες οι σχετικοί πίνακες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΔΕΝ εχουν ακόμα τοποθετηθεί, επομενως ΔΕΝ ειναι ακομα δυνατη η επιβολη προστίμων για τη μη τήρηση του κανονισμού.

Για τα αγγελτήρια, αντιθέτως, ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ τοποθετηθει οι κυλινδροι. Και ειναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για αγγελτηρια.

Αυτο, οι ξεχωριστοί πινακες δηλαδή, ειναι δυσκολο να το σκεφτείτε βεβαια, ειναι για να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ το φαινομενο να βλεπεις το αγγελτηριο θανατου του αγαπημενου σου προσώπου διπλα διπλα η καρφιτσωμενο πανω στην αφίσα για τον τάδε λυράρη, την τάδε περιοδεύουσα επιθεώρηση η το τσίρκο MEDRANO.

Καταλάβατε?

Related Posts with Thumbnails