Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ Θ ΑΝΕΒΟΥΜΕ , ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ


Όταν ήμουν Διοικητής του 649 Τάγματος στο Καρλόβασι Σάμου [Ιούλιος 1984- Αύγουστος 1986] είχα βάλει σε έναν κεντρικό τοίχο της κεντρικής πλατείας του Στρατοπέδου τρία μόνον συνθήματα.

"Λίγο ακόμη ν ανεβούμε, λίγο ψηλότερα" [Γ.Σεφέρης]

" Ζήσαμε τα βήματά μας, Πιστέψαμε τα βήματα μας, Είπαμε τα βήματά μας άξια' [ Ο. Ελύτης]

" Μόνον όσοι είναι ζωντανοί , μπορούν να πέθάνουν' [ Τ.Σ. Έλλιοτ]

[Το δεύτερο από αυτά και με τη φροντίδα του συμπολεμιστού μου στην Κύπρο το 1974, Γιαννακη Ιωάννου[εφέδρου Ανθυπολοχαγού , από την Αμμόχωστο τότε] γράφτηκε στο Μνημείο των Ηρωικώς πεσόντων Αξιωματικων και στρατιωτών του Τάγματός μας [ 336 ΤΕ] και των λοιπών -εκτός Τάγματος- Ηρωικως πεσόντων αγωνιστών , στη μάχη της Λευκωσίας το 1974 και το οποίο ανεγέρθηκε, με φροντίδα του Σωματείου "Μάρκος Δράκος" Αγ. Δομετίου Λευκωσίας, και με χρηματική ενίσχυση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, στον περιβάλλοντα χώρο της νεόδμητης Εκκλησίας του Αγ. Παύλου Λευκωσίας[ ελπιζω να τα έγραψα σωστα να μην με παρεξηγήσει κανένας συμπολεμιστής..]] Το Μνημείον ανηγέρθη το 1999 και είναι έργον του γλύπτου Νικολάου Κοτζιαμάνη, τα δε εγκαίνια έγιναν από τον πρώην Πρόεδρον της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού.]

Οι Φίλοι και Φίλες ελπίζω να μου συγχωρήσουν αυτήν την προσωπική αναφορά.

Γιατί την έγραψα;;;

Παρακολουθώντας χθες βράδυ την τηλεόραση του ΡΙΚ, με αφορμή το συγκλονιστικό και τραγικο γεγονός της δολοφονίας του ιδιοκτήτου της 'ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ" Άντη Χατζηκωστή, είδα στο μεταμεσονύκτιο δελτίο Ειδήσεων [επανάληψη των ειδήσεων των 20.00] όλο το 'σκηνικό" της συνάντησης Χριστόφια -Ταλάτ..

Δεν θα σταθώ εδω στην ουσία άλλα στο "σκηνοθετικό μέρος" , όπως η πραγματικότητα το έδωσε.

Ήταν μία θλίψη....

Ένας κουρασμένος Πρόεδρος ο κ. Χριστόφιας, να προσέρχεται με την [άδεια] "μεγαλοπρέπεια' του Προέδρου , με το αυτοκίνητο με τα σήματα και τη Σημαία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας [ένα άδειο πουκάμισο...] , να τον υποδέχεται με εκείνη την συγκρατημένη 'ευγένεια' του γκάγκστερ , ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών και ταυτόχρονα η μαριονέττα των Τούρκων Ταλάτ, επίσης με [συγκρατημένη] 'μεγαλοπρέπεια και με τα σήματα και τη σημαία, παρακαλώ, του ψευδοκράτους, εμφανέστατα στο δικό του όχημα.....

Οι αξιωματικοί και λοιποί αξιωματούχοι των Η.Ε [πως κατάντησαν αλήθεια και τα Η.Ε , σε ρόλο γκάγκστερ...] συμπλήρωναν το τραγικό σκηνικό.

Ύστερα οι [μη ] δηλώσεις του Προέδρου κ. Χριστόφια , ο οποίος μόλις χθες χαρακτήρισε απαράδεκτες τις τουρκοκυπριακές[βλέπε τουρκικές ] προτάσεις ....να δηλώνει με ένα ύφος που προσπαθούσε να το εμφανίσει φυσιολογικό και με μεγάλη επίσης προσπάθεια να δείξει κάποια αυτοπεποίθηση, ότι "Ούτε εμείς ούτε ο κ Ταλατ θα φύγουμε από τις διαπραγματεύσεις[δηλαδή από την κρεμάλα...]"

Θλίψη - μιζέρια- απογοήτευση...

Ε! Λοιπόν , ο ηρωικός Κυπριακός Λαός .δεν αξίζει ούτε τέτοιων θλιβερών 'ηγετών' ούτε τέτοιας μεταχείρισης.

Όλοι μαζί θα τραγουδήσουμε τον Γιώργο Σεφέρη και "Λίγο ακόμη θ ανέβουμε ,Λίγο ψηλότερα "

Σε πείσμα των δολοφονιών των ελευθέρων φωνών , σε πείσμα της μιζέριας.

Είμαι απόλυτα σίγουρος.

Πιο κάτω η Φανουλα Αργυρού και ο Ευριπίδης Μπιλης μας ενημερώνουν για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Αντη Χατζηκωστη, ενός ακόμη που προστίθεται στα ηρωικά θύματα της Ελευθερίας [και Ελευθεροτυπίας] της ηρωικής μεγαλονήσου.

Και μην νομίζετε ότι θα τρομάξει τον περήφανο Κυπριακό Λαό η δολοφονία,

Θα τον δυναμώσει και

ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ Θ ΑΝΕΒΟΥΜΕ , ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ

Δημήτρης Αλευρομάγειρος

Η φυσική εξόντωση του αγαπητού Άντη Χατζηκωστή

Η δολοφονία του μ. ΄Αντη Χατζηκωστή πράγματι θυμίζει κάποιες σκληρές μέρες και νύχτες του παρελθόντος που δεν θα ήθελε κανένας να θυμάται. Γιατί αυτή ήλθε ως αποκορύφωμα των προηγούμενων φαινομένων, της κλοπής του λειψάνου του μ. Τάσσου Παπαδόπουλου... Ο Άντης ήταν ένα εξαίρετο παιδί με αρχές που κανένα δεν ενόχλησε, ένα παιδί που θα το κλάψουν και οι πέτρες και μαζί θα κλάψουμε και το χάλι της πατρίδας μας και που μας οδηγούν κάποιοι. Τους οποίους ο πατέρας του, ο Κώστας Χατζηκωστής μόλις πριν λίγες μέρες μιλώντας ενώπιον ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου που παρευρέθηκε, κατηγόρησε, εκεί στο οίκημα του ΔΙΑ στο ετήσιο κόψιμο της βασιλόπιττας, ότι ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ και μας κατάντησαν ΜΙΣΟΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Τα τελευταία θλιβερά και φοβερά φαινόμενα που πλήττουν την Κύπρο μας είναι φρικιαστικά. Μου θυμίζουν τις δολοφονίες του Δεκέμβρη του 1963 όταν οι Τούρκοι και η ΤΜΤ με τους Βρετανούς βοηθούς ήθελαν να μας επιβάλουν τον τουρκισμό και μας επιτέθηκαν στην Νεάπολη Λευκωσίας... Τρομερά πράγματα.

Στο συνημμένο θα δείτε ένα κείμενό μου που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009.

Είναι σίγουρο πια ότι ο στόχος τους είναι να κλείσουν τα στόματα όλων όσων αντιστέκονται στην λύση που προσπαθούν να επιβάλουν. Ο Χάνει μας το είπε, εμείς θα σας το ξαναφέρνουμε μέχρι να το δεχθείτε Και να σκεφθείτε ότι μόλις πριν λίγες μέρες ο Άντρος Κυπριανού κατηγορούσε κάποιες εφημερίδες στην Κύπρο ότι τάχα με τη γραφή τους προωθούν την ...φυσική εξόντωση του Προέδρου!

Άλλον, όμως στόχευαν οι σφαίρες...

Αιωνία του η Μνήμη του παιδιού.

Αυτά τα λίγα προς το παρών για ένα παιδί που γνώρισα από τον καιρό που ήταν 20 χρονών φοιτητής στο Λονδίνο και τον θαύμαζα για την άψογη συμπεριφορά και ευπρέπεια του, για την εκτίμηση που μου είχε και το παντοτινό του χαμόγελο.

Αν νομίζουν ότι θα κάμψουν την αποφασιστικότητα του λαού με τέτοιες απάνθρωπες πράξεις αθώων λανθάνονται οικτρά. Τουναντίον φουντώνουν το κοινό αίσθημα, τον θυμό την αγανάκτηση...

Φανούλα Αργυρού.

Θέση

Τα ολέθρια επίχειρα των «γενναίων προσφορών»…

http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/227726


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails